Ga naar hoofdinhoud

Ilse van Cranenbroek ondanks foutenregen naar zeges

Update
Ilse van Cranenbroek en Emerald. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Ilse van Cranenbroek kwam vandaag aan de start op de subtopwedstrijd in Someren. Met de Ampère-nakomeling Emerald S mocht ze uiteindelijk twee keer het oranje lint in ontvangst nemen, dit ondanks een foutenregen in beide proeven. De scores kwamen nu nog steeds uit op 67,93% en 68,93%. Dat belooft wat voor het moment dat de proeven foutloos zijn.

“Ik was gewoon niet goed voorbereid in alles”, steekt Van Cranenbroek van wal.
“We waren ook al bijna op de  verkeerde accommodatie. Ik dacht dat ik de proeven wel kende, maar toen de eerste proef voorgelezen werd moest ik toch wel heel goed luisteren en opletten. Daardoor ging er van alles fout. De serie ging fout, in een pirouette sprong hij om en een appyement mislukte. In de tweede proef ging de serie ook de mist in en reed ik zelf ook nog een keer fout. Wat goed gaat, gaat ook echt goed, maar wat mis gaat is dan ook voor dikke onvoldoendes. Dit was de derde start in het ZZ-Zwaar en ik hoop toch binnenkort een keer over de 70% te gaan. Tot nu toe is het me alleen nog niet gelukt om foutloos te rijden helaas. De eerste keer hadden we 67% en 68%, de tweede keer 66% en 67%. Iedere keer had ik wel een paar dingen die echt flink fout gingen. Ik moet zorgen dat ik mezelf een schop onder de kont geef en scherp ben in het vervolg”, besluit ze.
In beide proeven was de tweede plaats voor Mandy Wilms met El Ganador (v. Estobar).

Drie keer Klinkers
In de Lichte Tour was Kyra Klinker heerser. Ze won de Prix St. Georges met Equirelle W (v. Florett As) met 67,60%. Ze bezette tevens met 66,50% de tweede plaats met de hengst Fürst Edition (v. Friedensritter), waarmee ze debuteerde op dit niveau.
Met de door de familie zelf gefokte Zitara (v. Rubin Royal), uit hun Grand Prix-Merrie Tara (v. Jazz), pakte ze het oranje lint in de Intermediaire I met 67,80%.

Bekijk hier de volledige uitslagen.
Lees deze week meer in De Paardenkrant.

Bron: De Paardenkrant-Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.