Ga naar hoofdinhoud

Ingeborg Klooster en Lex haasten zich naar oranje lint

Ingeborg Klooster heeft zojuist met Lex oet oale Kloosterveen (v. Brandus 345) de Intermédiaire gewonnen op de Subtopwedstrijd in Mariënheem. Met een score van 64,61% wist ze Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. en Rensche de Haan met Horses2Fly V-Power HH (v. Ronaldo), die beiden 63,95% behaalden, achter zich te laten.

Voor Ingeborg Klooster en Lex oet oale Kloosterveen was de Subtopwedstrijd in Mariënheem min of meer een meer een thuiswedstrijd. “Het is echt vijf minuutjes rijden en ik ben er”, aldus Klooster. “Vandaag wilde ik eens uittesten of ik Lex ook meer kon laten draven. Gewoon een schepje er bovenop. Ik reed bij X weg na het groeten en in de hoek bij C dacht ik wel: oeh ik ga wel heel hard, maar de manier waarop hij dan draaft voelt wel heel stoer. Veel veer en echt van de grond en op zich kom ik de oefeningen zo ook nog wel door dus ik had zoiets van ‘zo rijd ik mijn hele proef maar door, eens proberen hoe dat gaat.’ Uiteindelijk heeft me dat in de draf wel wat punten gekost. De jury vond het er soms wat loperig uitzien en daar kan ik me wel in vinden. Lex is op dit moment super fit. Die extra versnelling kon hij dus goed volhouden, maar volgende keer doen we net een tandje minder!”

Verkorte verrichting

In december zal Lex oet oale Kloosterveen worden aangeleverd voor het verkorte verrichtingsonderzoek van het KFPS waarvoor de Friese hengst tien dagen in Ermelo zal verblijven zodat hij kan worden geobserveerd. “Heel spannend”, aldus Klooster. “Gelukkig mag ik hem gedurende zijn verblijf gewoon zelf blijven rijden en ook is het heel fijn dat mij al is toegezegd dat ik hem gewoon mag blijven rijden na die tijd, ongeacht de uitkomst van de verrichting. Ook als hij wordt goedgekeurd. En ondertussen trainen we rustig door richting de Grand Prix, die zwaardere oefeningen pakt hij goed op.”

Hilgenberg aan kop

In het ZZ-Zwaar ging het oranje lint naar Gerdien Hilgenberg die haar zelf opgeleide Chanel naar 66,71% stuurde. Vai Bruntink – Hilgenbergs trainer – werd tweede met de sensibele, maar zeer getalenteerde Darabel (65,57%) en Linda Kouwenhoven nam de derde positie in met Bugatti Veyron NL (65,14%). Ook de vijfde plek was voor Vai Bruntink, ditmaal met Pavo’s Ziggy Pop, het paard waarmee ze tot op vandaag ongeslagen was.

Bruntink en Chardonnay winnen Prix

In de Prix St. George pakte Vai Bruntink de winst. Met de geroutineerde Chardonnay zette ze een heel strakke proef neer die goed was voor 68,68%, waarmee ze een ruime voorsprong nam op Wiep Kwakernaak die met Custom Zadels Winona tweede werd met 65,66%. Frank Hosmar en Alphaville N.O.P. werden derde (65,66%).

Tweemaal raak voor Spaak

In Mariënheem werden ook rubrieken voor de jeugd verreden. Bij de Young riders was Carlijn Huberts de duidelijke winnares. Met 66,97% stond zij met Romeo bovenaan. Bij de junioren maakte Mylene Spaak de dienst uit. Spaak werd eerste en tweede met haar paarden Sweet Sensation en Ziteldo.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: Horses/ De Paardenkrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.