Ga naar hoofdinhoud

Ingrid Klimke succesvol uit de eventingstartblokken

Ingrid Klimke (Dld) trapt het eventingseizoen prima af met een overwinning in de sectie 1 van het CIC2* in Luhmühlen. Ze reed haar Olympische troef Horseware Hale Bob (v. Helikon XX) in deze wedstrijd en haar strafpuntentotaal van 30,00 was ruimschoots voldoende voor de overwinning.

Klimke wist haar dressuurscore ook binnen de cross en het springparcours vast te houden en hield daarmee  Julia Krajewski (Dld) met Samourai du Thot (v. Milor Landais) op een comfortabele achterstand. Krajewski eindigde haar resultaat met een puntentotaal van 41,40. Krajewski behaalde ook de derde plek met  Chipmunk FRH (v. Contendro I) door exact hetzelfde strapuntentotaal van 41,40 te noteren. In totaal zetten 72 van de 86 gestarte combinaties een eindresultaat op het scorebord.

Nederlanders in de prijzen

In de sectie 2 was het ook Duitsland aan kop met een overwinning voor Josefa Sommer met Hamilton 24 (v. Heraldik XX). Zij finishte op een puntentotaal van 45,60. Ook de rest van de podiumplekken was voor Duitse dames want Sandra Auffarth bereikte de tweede plaats op Viamant du Matz (v. Diamant de Semilly)met een score van 51,40 en Vanessa Bölting kwam met Carlson B (Chambertin) op plek drie (score: 52,30).

De Nederlandse deelnemers waren ook goed in vorm in deze sectie. Merel Blom pakte de negende en de elfde prijs met respectievelijk Viva la Vida (v. Quite Easy) op 64,20 en Ceda op 66,20. Wouter Mosselman reed Wisconsin S M Prison (v. Flemmingh) naar een totaal 70,80, maar viel met een veertiende positie net buiten de prijzen. In deze sectie zetten 35 van de 44 gestarte deelnemers een eindscore op het bord.

Klik hier voor de resultaten

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.