Ga naar hoofdinhoud

Isabel Cool: ‘Het was goed, maar morgen alles uit de kast’

Exclusief
Isabel Cool met Constand. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De verschillen waren klein, maar uiteindelijk trok de Belgische Isabel Cool met haar Coolhorses Constand (v. Vic) aan het langste eind in de internationale Prix St. Georges op Indoor Brabant. Daarmee streefde ze Ilse van Cranenbroek en Diederik van Silfhout voorbij, maar allemaal scoorden ze ruim in de 71%. Cool is van plan om morgen in de kür alles uit de kast te halen.

“Ik ben heel blij, het was een goede proef” lacht Cool die direct als eerste van start moest in een sterk deelnemersveld van 12 combinaties uit verschillende landen. Toch wist ze de hoogste score in handen te houden en de overwinning naar België te halen. “Als eerste starter had ik niet direct verwacht te winnen” straalt de leerlinge van Sjef Jansen. “Maar ik heb al vaker gehad dat ik voorin het deelnemersveld moest starten, maar als het dan een écht goede proef is, dat ik toch bovenaan eindig. Ik had er nu ook niet zoveel stress voor dat het niet goed zou gaan. Maar ik moest het natuurlijk wel gelijk goed doen” vertelt Cool, die op dat moment nog niet wist wat haar concurrenten zouden doen.

Theatrale kür

Ook haar trainer Sjef Janssen was er vandaag bij om haar te begeleiden. Vorig weekend in Lier werd ze tweede in de kürfinale door een klein foutje in een wisselserie. “Vandaag had ik geen fouten en we hadden voldoende expressie. Morgen gáán we ervoor, we halen alles uit de kast. Hopelijk is het weer goed genoeg voor de overwinning, maar met een top drie klassering ben ik tevreden. Het is de kür die ik ook in Lier en Mechelen reed, het is een beetje een theatrale kür, die past Constand heel goed. Er zit echt verhaal in de muziek en het geeft veel expressie doordat er wat drama in zit. En Constand gaat in de kür nog altijd iets harder ervoor. Hoe harder hij ervoor gaat, hoe liever ik het heb” lacht de amazone.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.