Ga naar hoofdinhoud

Isabelle Lapierre op vleugels naar winst in CSI-W Bromont met KWPN’er

De 38-jarige Canadese amazone Isabelle Lapierre begon dit weekend sterk aan het nieuwe wereldbekerseizoen. Voor eigen publiek won ze de 3* World Cup-kwalificatie in Bromont met de door Denis Musterd uit Made gefokte Diamant de Semilly-dochter Cescha M. Het werd de eerste grote internationale overwinning voor het paar.

Isabelle Lapierre was de sterkste in de zes koppige barrage van het 1,60m-wereldbekerwedstrijd. Vlak voordat Lapierre in de ring kwam, had Jenn Serek met de Berlin-zoon Wicked een snelle foutloze rit neer gezet in 43,70 seconden. Maar Lapierre liet zich niet afleiden en ging vlijmscherp over het verkorte parcours. De tienjarige Cescha M, die op dit niveau debuteerde, liet alle balken in de lepels en scheerde in 43,39 seconden winnend over de finish.

Dutch Sport Horse Sales

De Diamant de Semilly-dochter werd als vierjarige via de Dutch Sport Horse Sales naar Canada verkocht. Isabelle Lapierre: “Cescha M heeft al een heel goed jaar achter de rug, ze doet altijd haar best om te winnen. We hebben haar mooi rustig opgebouwd en ieder jaar wordt ze beter en beter.”

‘Cescha M klaar voor volgende stap’

En de amazone vervolgt: “Op dit concours in Bromont is een geweldige sfeer, het publiek leeft enorm mee en ik denk dat dat ons vleugeltjes heeft gegeven in de barrage. Deze overwinning bevestigd mijn goede gevoel over Cescha M. Ik denk dat ze echt klaar is voor een volgende stap.”

De Amerikaanse Heather Caristo-Williams werd derde met Qui Vive des Songes Z (v. Quaprice Bois Margot), ze liep vier strafpunten op in de barrage.

Klik hier voor de uitslag.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.