Ga naar hoofdinhoud

Jankowski’s Loucius nog niet naar Thomsen

Foto: Lonneke Ruesink
De Duitse eventingruiter Peter Thomsen heeft een paar dagen geleden de Holsteiner Loucius (v. Lou Bega) gekocht van Beeke Jankowski. Thomsen wilde de 8-jarige schimmel dit weekend al rijden in Langenhagen, doch het paard staat nog bij Beeke op stal.

Afgelopen week was de vrachtwagen van Beeke Jankowski betrokken bij een ernstig ongeluk op de snelweg. Op de wagen stonden drie paarden waaronder Loucius die al aan Thomsen verkocht was. De 38-jarige Jankowski had een file laat opgemerkt en wilde de achterste auto ontwijken. Bij die manoeuvre kiepte de vrachtwagen met de paarden om. Door een wonder liep het voor de paarden niet erg af. Loucius, Peter Thomsens Olympiahoop voor Tokio 2020, heeft “een behoorlijk kapotte lip”, vertelde Beeke Jankowski bij navraag aan St.Georg. “Verder gaat het hem goed. Hij blijft bij mij op stal tot hij volledig hersteld is. Hij zal in ieder geval volgende weekeinde niet in Hannover aan de start zijn.”

Voor de Duitse amazone is het vertrek van Loucius een bittere pil, “hij was mijn droompaard”. In juni won het paar nog de 2* in Strzegom. Zijn eerste 3* liep het paard in Sopot in april en werd meteen vierde.

Bron St.Georg/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.