Ga naar hoofdinhoud

Japanner Yoshi Oiwa schrijft geschiedenis in Bramham

Yoshiaki Oiwa
Eventingruiter Yoshi Oiwa schreef afgelopen weekend in Bramham geschiedenis. Hij is de eerste Japanner die in Groot-Brittannië een internationale eventingwedstrijd wint. Met Calle 44 was hij de beste in de lange driester van Bramham en hield de gerenommeerde Britse Gemma Tattersall achter zich.

Tweevoudig Olympiër Yoshi Oiwa is geen onbekende op de Britse eilanden, hij verbleef in het verleden een geruime tijd bij Andrew en Bettina Hoy. Dit voorjaar ging hij tijdelijk naar de stallen van William en Pippa Funnell en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Met de Holsteins gefokte Calle (v. Cristo) werd hij de eerste Japanner die buiten zijn land een CCI3* op zijn naam schreef.

Yoshi Oiwa was een van de weinigen die in het afsluitende springparcours van de lange 3* een foutloos parcours sprong. Hij kreeg de overwinning in handen gelegd toen de leider Gemma Tattersall met Quicklook vijf strafpunten opliep. Oiwa was verrast met zijn resultaat: “Ik wilde bovenin meerijden maar een overwinning was niet gepland! Calle is een voorzichtige springer, soms in de cross té voorzichtig.” Oiwa vertrekt na Bramham naar Duitsland waar hij zich vervoegd bij zijn oorspronkelijk trainer Dirk Schrade.

In de CCI3* van Bramham verspeelde Gemma Tattersall de leiding aan Yoshi Oiwa door een balk en een tijdfout in het springparcours. Door een springfout werd ook Sammi Birch met Hunter Valley II door Oiwa voorbij gestreefd.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Grandprix-replay.com/Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.