Ga naar hoofdinhoud

Jasmien de Koeyer: ‘Ik was zó aan het genieten’

Jasmien de Koeyer met Esperanza. Foto: Melanie Brevink-van Dijk / Paardenkrant-Horses.nl
Jasmien de Koeyer vergat in haar kür de resevelijn te benutten om de wisselserie om de vier opnieuw te rijden. "Ik was zo aan genieten", lacht de amazone die vandaag met haar Esperanza (v. Desperados) op de KNHS Indoorkampioensschappen in Ermelo werd gehuldigd tot kampioen van de young riders. 

“Gisteren in de klassieke proef was Eperanza net iets scherper maar ik ben heel blij en dankbaar hoe Esperanza twee dagen voor me gewerkt heeft. Het winnen van de titel geeft een waanzinnige kick”, vertelt de amazone dolenthousiast.

Laatste jaar

“Espranza wordt pas acht en is voor dit niveau nog heel jong. Dat maakt me extra trots. Ze heeft nog veel meer in huis en thuis pakken we een klein beetje Zware Tour-werk mee om te kijken of we volgend jaar de overstap naar de U25 kunnen maken”, vertelt de pupil van Tim Coomans die bezig is aan haar laatste jaar bij de young riders.

Heel houden

“We zijn heel voorzichtig met het talent van Esperanza en onze focus ligt op heel houden. We rijden komend seizoen alleen de verplichte observatiewedstrijden en hopen dan weer deel uit te mogen maken van het EK-team.”

Klik hier voor de overzichtspagina van de KNHS Indoorkampioenschappen 2017

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.