Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nekeman en Vlingh STH in A-kader

Jeanine Nekeman met Vlingh. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Dressuuramazone Jeanine Nekeman is met Vlingh STH gepromoveerd naar het A-kader bij de young riders. In haar eerste jaar bij de young riders zet Jeanine haar succesreeks van de junioren gewoon door. Onlangs behaalde ze haar derde A-kaderscore in KNHS-MDH Kostendrukkers Cup in Genemuiden.

Jeanine Nekeman, eerstejaars studente Bedrijfskunde in Groningen, vergezelt haar zus Denise in het A-kader. Voor de zussen is het Europees Kampioenschap begin juli in Vidauban het doel.

Ter voorbereiding reisden Jeanine (18) en Denise in maart al naar Vidauban in het zuiden van Frankrijk om twee weken deel te nemen aan het CDI. Dat leverde Jeanine drie overwinningen op met percentages ruim boven de 70 procent. Met Vlingh STH (v.Flemmingh) won Jeanine de teamtest, de individuele proef en de Kür op Muziek.

Het goede presteren in Jeanine’s eerste jaar bij de young riders komt niet als een verrassing. Als junior boekte ze vele successen met de nu dertienjarige Vlingh STH. In 2013 en 2014 wonnen ze individueel de bronzen medaille op het EK en ze leverden beide jaren een belangrijke bijdrage aan de zilveren teammedaille.

Bron: persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.