Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis: ‘Genua loopt met zó veel flair door de proef’

Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de tweede Subtopselectie vandaag in Den Hoorn wonnen Jeanine Nieuwenhuis en Genua TC (v. Charmeur) met een score van 71,07% met grote overmacht het ZZ-Zwaar. Daarmee herhaalde het duo hun prestatie van vorige maand. Toen debuteerde Nieuwenhuis met de zesjarige vosruin op dit niveau en wonnen de eerste selectie voor de KNHS Indoorkampioenschappen.

Hoogtepunten in de proef van Jeanine Nieuwenhuis en Genua TC waren de uitgestrekte draf en de pirouettes die met negens werd beloond. Daarnaast leverde het schouderbinnenwaarts achten op. “Genua loopt met zo veel flair door de proef heen. Eigenlijk is er niets wat moeilijk met hem is. Hij stapt goed en draaft en galoppeert héél goed”, vertelt de stalamazone van Tim Coomans enthousiast.

Negens tikken aan

“En in deze proef zit drie keer uitgestrekte draf, dus dan tikken die negens lekker aan”, aldus de amazone die unaniem aan kop stond maar met 67 en 75 procent wel wat wisselend beoordeeld werd. “Van het ene jurylid kreeg ik negens terwijl het andere jurylid op zevens op achten bleef hangen”, legt ze uit. “Maar mij hoor je zeker niet zeuren, ik ben heel blij met het eindresultaat.”

Galopsprong wachten

Ondanks de fraaie score ziet Nieuwenhuis nog genoeg verbeterpunten. “De draf ging heel goed maar in galop raakte ik een klein beetje de controle kwijt. Eén wissel ging kapot en de series gingen iets minder. Ik had een serie om de vier en om de drie in m’n hoofd maar moest even een galopsprong wachten. Maar het is fijn dat je in de series in het ZZ-Zwaar die ruimte hebt. Daarnaast kunnen de zigzag appuyementen in draf en galop nog veel mooier. Maar dat is echt een zeurdingetje van mij”, vervolgt ze lachend.

Ticket binnen

Met twee gewonnen selecties is Nieuwenhuis verzekerd van een ticket voor de indoorkampioenschappen en ze laat de derde selecties aan zich voorbij gaan. “We waren twee keer eerste en beter dan dit wordt het niet. Dus we trainen thuis lekker door richting het NK.”

Beetje aftasten voor Heijkoop en Damirez

Daniëlle Heijkoop en Damirez (v. Sandro Hit) eindigden met 65,86% als tweede. “Op de eerste selectie in Delft was Damirez bang in de ring en kreeg spanning. Nu was hij te tam. Damirez heeft potentie genoeg en het is nog een beetje aftasten”, vertelt Heijkoop die de ruin nu een klein half jaar onder het zadel heeft en met hem al meerdere keren boven de 70 procent scoorde.

Bruntink volgt

In de rest van de top vijf lagen de scores dicht bij elkaar. Vai Bruntink reed de bij het AES goedgekeurde hengst Cum Laude (v. Apache) naar de derde plaats met 65,71%. Geert Hofland behaalde met zijn grote schimmel Blaze (v. United) 65,43% en werden daarmee vierde. Lotte van Engelen en de merrie Experience (v. Johnson) volgden met exact dezelfde score van 65,43% op de vijfde plaats.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees ook:
Daniëlle Heijkoop wint tweede selectie met Daula: ‘Er begint nu echt vorm in te komen’
Milou Dees slaat dubbelslag: ‘Het gaat boven verwachting’

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.