Ga naar hoofdinhoud

Jeanine Nieuwenhuis op goudkoers

Jeanine Nieuwenhuis met Genua TC. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Jeanine Nieuwenhuis en Kirsten Brouwer hadden na de selecties de beste kaarten op zak voor de klasse ZZ-Zwaar. Doordat Brouwer zich gisteren genoodzaakt zag haar Sultan des Paluds af te melden, werd die strijd vandaag niet gestreden. Met een score van 70% wonnen Nieuwenhuis en Genua TC (v. Charmeur) het eerste onderdeel van het KNHS Indoorkampioenschap in Ermelo.

De stoer vos Genua, die Jeanine Nieuwenhuis rijdt voor haar werkgever Tim Coomans, liep een hele fijne draftour. Een fraaie proef waarbij alleen de wissels nog iets vloeiende zouden kunnen.

Jennifer Sekreve

Jennifer Sekreve reed een geslaagde proef met Gamante D. De Contango-dochter liep goed in balans en was mooi stabiel in de aanleuning. De combinatie scoorde 69,05% en eindigde daarmee als tweede.

Jonna Schelstraete

Met 69% volgden Jonna Schelstraete en Grand-Charmeur als derde. Daarmee bestaat de gehele top drie uit zevenjarige paarden. De Apache-zoon van Schelstraete ging met veel balans en veer door de draf en sprong zijn wissels mooi van de grond.

Finalisten

De beste acht combinaties rijden vanavond de kür op muziek. Naast Nieuwenhuis, Sekreve en Schelstraete zijn dat Katie Werring met Francois (v. Voice, 4e met 67,33%), Mark van de Donk met Duppie (v. Dramatic, 5e met 66,62%), Natascha Veen met Damoiselle (v. Vivaldi, 6e met 66,52%), Suzanne van de Ven met Vdv D’avicci (v. Jazz, 7e met 66,43%) en Geert Hofland met Blaze (v. United, 8e met 65,48%).

Handige links

Uitslagen

Programma

Livestream ClipMyHorse

Overzichtspagina KNHS Indoorkampioenschappen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.