Ga naar hoofdinhoud

Jelmer Hoekstra: ‘Ik sta open voor nieuwe avonturen’

Jelmer Hoekstra, hier met Aken Utopia. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Na drie succesvolle jaren vertrekt Jelmer Hoekstra bij Stal Thijssen in het Limburgse Sevenum. Het Rabo Talent gaat de komende tijd op zoek naar een nieuw avontuur. “Ik heb heel veel te danken aan Leon en de rest van het team op Stal Thijssen”, kijkt Jelmer terug op de afgelopen jaren.

Jelmer Hoekstra kende de afgelopen drie jaar mooie successen op internationaal niveau met de paarden van Stal Thijssen. Zo won hij vorig jaar zomer de Grote Prijs van Wierden met Quinoa des Riollets (v. Calvaro Z), terwijl hij met diezelfde merrie tweede werd in de Glock Grand Prix van Tubbergen. Met Arakorn (v. Cantos) won hij het 1,45 m in Tubbergen en met deze Cantos-zoon eindigde hij als tweede in de Grote Prijzen van Opglabbeek en Wilków.

Aansprekende resultaten

Opvallend waren ook zijn overwinningen met Aken Utopia (v. Berlin) in de Six Bar van zowel CHIO Rotterdam als Outdoor Gelderland. Verder boekte hij met bekende paarden als Be Gentle (v. Ticallux Verte), Bulavsco (v. Verdi) en Chaplin (v. Verdi) aansprekende resultaten.

Nieuwe stap

Na drie jaar is Jelmer toe aan een nieuwe stap in zijn carrière. “Ik zou heel graag de volgende stap gaan zetten in mijn internationale carrière. De komende tijd ga ik me oriënteren hoe ik verder zal gaan. Ik sta open voor nieuwe avonturen, misschien wel in het buitenland”, vertelt Jelmer Hoekstra. “Hierbij wil ik Leon en Dorien Thijssen bedanken voor de mooie kansen die zij mij de afgelopen jaren hebben gegeven.”

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.