Ga naar hoofdinhoud

Jennie Brannigan wint CCI3* van Fair Hill

Jennie Brannigan kon alleen maar toekijken of leider in het tussenklassement Boyd Martin een fout zou maken in het afsluitende springen. En Master Frisky maakte inderdaad op de laatste triple een fout, waardoor Brannigan de grootste overwinning uit haar loopbaan veroverde.

Jennie Brannigan reed in Fair Hill, gelegen aan de oost-kant van Amerika, een fantastische wedstrijd met Cambalda. Een vierde plaats na de dresuuur en slechts 1,20 tijdfouten in de cross brachten haar naar de tweede plek. Na een foutloos springparcours kon ze alleen door een fout van Martin het CCI3* van Fair Hill International winnen.

Die fout werd dus gemaakt en toen kwam er een mix van emoties los. Blij omdat Cambalda zo goed sprong, maar vooral ook omdat de ban van tegenslag eindelijk doorbroken werd. Een val in de CCI4* van Luhmuhlen in 2013 en eliminatie in de Kentucky CCI4* van dit jaar hadden haar zelfvertrouwen ondermijnd.

Brannigan gaf toe dat het rondrijden op het hoofdterrein van Fair Hill emotioneel voor haar was. Het was de plek waar haar Young Riders paard Cooper zich had verwond , hetgeen uiteindelijk tot zijn dood had geleid. “Het is allemaal een beetje overweldigend,” sprak Brannigan. “Ik besef me heel goed dat het een hartbrekende en moeilijke sport is en iedereen zijn deel tegenslag krijgt. “Ik hoop dit nog 30 jaar te mogen doen”.

De winnaar van 2009 en 2011 Boyd Martin werd nu tweede met Master Frisky die zijn eerste CCI3* wedstrijd liep. Allison Springer met Copycat Chloe eindigde op de derde plaats.

Klik hier voor de volledig uitslag.
.
Bron: Horses / Chronicle of the Horse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.