Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Appelen niet te stoppen in Ommen

Jeroen Appelen, hier met Uni Stop
Met onwaarschijnlijke barragerit trok Jeroen Appelen zojuist de tweede overwinning op Jumping de Driehoek in Ommen naar zich toe. Nu verzekerde hij zich van de hoofdprijs in de finale van de 1* Big Tour met de Zangersheide hengst Arco Z. Elmar van Hoorn was in de spannende barrage de beste Nederlander op de vijfde plek.

De finale in de 1* Tour telde 20 combinaties in de barrage en van meet af werd er hard gereden voor de hoofdprijs. Een flink aantal ruiters klokten een tijd tussen de 36 en 37 seconden. De Amerikaanse Kimberly Prince was de eerste die met Lasirca Kil (v. Lasirco) onder de 37 seconden kwam, zij zette met 36.51 seconden de vierde tijd neer. Elmar van Hoorn klokte vrij snel daarna 36.84 seconden met de Guidam-zoon Ashville wat de beste Nederlandse prestatie bleek.

Het venijn in de staart
De drie snelste ruiters kwamen aan het einde van de rubriek. James Paterson-Robinson was al succesvol in Ommen en nam nu de derde plaats voor zijn rekening met de Van Gogh-merrie Dena-Sienne. De merrie was erg vlug in de wendingen en het paar klokte 36.33 seconden. Even later kwam de Belg Jeroen Appelen in de ring met Arco Z en ging als een razende van start. De zoon van Accardi galoppeerde ongelooflijk hard, vooral de laatste lijn ging als een scheermes en er werd 33.48 seconden op de klokken gezet. De laatste combinatie, Denis Nielsen met de merrie Quintana de Capitol (v. Quidamo), zette alles op alles om de tijd van Appelen te verbeteren. De merrie was wel heel vlug maar op de finish kwam ze toch iets te kort. Het paar werd tweede in 35.25 seconden.

Klik hier voor de uitslag.

Om 15.00 uur begint de Grote Prijs, live te volgen via ClipMyHorse.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.