Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Devroe wint ook GP Special Zandhoven

Jeroen Devroe hier met Eres Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Nadat Jeroen Devroe gister met Eres DL (v. Sir Lui) de internationle Grand Prix in het Belgische Zandhoven won, deed hij dat vandaag nog eens over door de Grand Prix Special te winnen. Devroe zette met zijn tienjarige ruin 69,392% op het scorebord. Net als gister waren ook vandaag de meningen van de juryleden verdeeld. Adriaan Hamoen zette de combinatie aan kop met 72,157%, het Britse collega-jurylid Jo Graham plaatste de combinatie als achtste met slechts 64.314%. Doordat de overige juryleden twee maal een eerste en een derde plaats aan Devroe toebedeelden, ging de overwinning nipt naar Devroe.

Met 69,157% werd de tweede plaats ingenomen door de Amerikaanse Arlène Page en haar elfjarige KWPN-ruin Woodstock (v. Havel). Gister in de Grand Prix was de tweede plek ook voor Page maar toen in het zadel van haar merrie Alina (v. Michellino), terwijl Woodstock toen als achtste eindigde. Page bracht Alina vandaag niet aan de start.

De Zweedse Juliette Ramel eindigde met Ten Points (v. Chapman) op de derde plek met 68,647%. In tegenstelling tot gister waren de juryleden vandaag wel eensgezind over de beoordeling van haar proef.

De vierde plaats met 66,686% was voor de Amerikaanse Katherine Bateson Chandler met Wellnetta (v. Hexagon’s Louisville). De vijfde plaats met 66,490% ging naar de Duitse Jana Kun met KWPN’er Watson (v. Obelisk).

De enige Nederlandse deelnemer was Wijnanda van Brenk die met Urbanes (v. Gribaldi) niet tot een voldoende score kwam.

Morgen vanaf 17.30 uur wordt de Grand Prix -kür gereden waarin een kleine groep van zes combinaties aan de start verschijnt. Jeroen Devroe start morgen niet in de kür.

Klik hier voor de uitslagen van de Grand Prix Special.

Bron: Horses.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.