Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam: ‘CSI Salland een concours waar alles begint’

CSI Salland 2015 © DigiShotsd
Het niveau van de ruiters zal hoog zijn op het internationaal springconcours CSI Salland, dat haar vijfjarig bestaan viert van donderdag 29 september tot en met zondag 2 oktober in Mariënheem. Eén van de eyecatchers is Wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam, die kortgeleden individueel zevende werd op de Olympische Spelen. CSI Salland staat met dikke letters in zijn agenda.

“Een evenement als CSI Salland is ontzettend belangrijk voor ons, ruiters. Het is een concours waar alles begint, waar nieuwe combinaties ontstaan en gemaakt worden. Als deze concoursen wegvallen, valt de basis weg en dan gaat het niveau topsport omlaag. De amateur kan van een geweldige ambiance proeven en voor een professional is het een ideaal concours om jongere paarden op te leiden en een ouder paard dat een tijd geen wedstrijd heeft gesprongen weer aan de gang te krijgen. Ik heb een groep jonge paarden van zeven- en acht jaar die ik meeneem naar Mariënheem. Ze zullen allemaal een klasse omhoog gaan. Ik kijk er naar uit”, aldus Jeroen Dubbeldam.

Naast Dubbeldam hebben onder andere Jur Vrieling, Marc Houtzager, Gerco Schröder en Leopold van Asten zich voor Nederland ingeschreven, maar ook Rolf-Göran Bengtsson en Henrik Von Eckermann uit Zweden en de Portugees Mario Wilson Fernandez. De deelnemers komen vanuit de hele wereld om een greep te doen in de prijzenpot van maar liefst 100.000 euro, van Thailand tot Amerika, van de Arabische Staten tot Finland.

CSI Salland biedt internationale springsport tot en met 1.45m niveau. Eén van de hoogtepunten is de Roelofsen Horsetrucks Grote Prijs op zondagmiddag 15.00 uur. De toegang is elke dag gratis.

Klik hier voor meer informatie

Bron: CSI Salland / Wendy Scholten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.