Ga naar hoofdinhoud

Jeroen Dubbeldam voor 3e keer ‘Ruiter van het jaar’

Voor de tweede achtereenvolgende keer is springruiter Jeroen Dubbeldam door het bestuur van Indoor Brabant verkozen tot 'Ruiter van het Jaar'. Zijn gouden plakken van 2014 en 2015 waren voldoende voor het winnen van de prestigieuze titel. Maar ook in 2006 kwam Dubbeldam als teamlid dezelfde eer toe. 

In 2014 werd de springruiter uit Weerselo verkozen na het behalen van twee gouden WK medailles. Afgelopen jaar herhaalde hij deze ‘dubbel’ tijdens de Europese Kampioenschappen in Aken, opnieuw met zijn toppaard SFN Zenith N.O.P. Daarmee komt zijn naam nu driemaal op de erelijst van Ruiters van het Jaar voor, want ook in 2006 kreeg het gouden WK-team, waarvan Dubbeldam deel uitmaakte, deze eretitel als collectief.

Genomineerd voor de titel waren Bram Chardon, het gouden springteam onder leiding van Rob Ehrens en de uiteindelijke winnaar Jeroen Dubbeldam. Eervolle vermeldingen gingen naar naar het EK dressuurteam, para-dressuur amazone Rixt van der Horst en IJsbrand Chardon.

De Commissie van Ruiter van het Jaar bestond uit Anky van Grunsven (zelf acht keer winnares van de eretitel), Ed van den Bent, Andries van den Berg en Henk Rottinghuis.

Bron: Indoor Brabant

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.