Ga naar hoofdinhoud

Jérome Guery en Alicante winnen openingsrubriek Madrid

Alicante (v. Casall) met Jerome Guery, hier in Aken. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Met minimaal verschil zette de Belg Jérome Guery op de KWPN-gekeurde Alicante (v. Casall) de kwalificatie voor de JumpingClash Challenge in Madrid op zijn naam. Hij bleef Spaanse amazone Teresa Blazquez-Abascal met Carola (v. Dutch Capitol) negen honderdste van een seconde voor. Op de derde plaats eindigde nog een Spaanse amazone, Leticia Riva Gil op de Kannan-merrie Roanne de Mars.

De beste acht combinaties uit deze 1,45m-rubriek en de kwalificatieronde van vanavond strijden op zondag in de finale van JumpingClash Challenge, een nieuwe vorm van een afvalrace waar koppels van twee tegen elkaar springen.

Houtzager en Kayser

Jérome Guery toonde direct vorm met de Casall-zoon Alicante door de eerste kwalificatie te winnen. Hij had 55,92 seconden nodig voor het parcours met de hengst die via Marc Houtzager en Julia Kayser bij Guery terecht kwam.

Snel parcours

De negenjarige KWPN-merrie Carola liep onder Teresa Blazquez een snel parcours, maar kwam op de meet net te kort voor de winst. Zij klokte 56,01 seconden. Leticia Riva Gil bleef met haar Kannan-merrie Roanne de Mars ook nog binnen een seconde van Guery, 56,71 seconden.

In de rubriek deden geen Nederlanders mee.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.