Ga naar hoofdinhoud

Jerome Guery oppermachtig in Sires of the World

Update
Alicante (v. Casall) met Jerome Guery, hier in Aken. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De rubriek voor oudere hengsten op het WK Lanaken, de Sires of the World, werd gedomineerd door Jerome Guery. De Olympische Belg schreef met de KWPN-goedgekeurde hengst Alicante (v. Casall) de overwinning op zijn naam. Met Garfield de Tiji Des Templiers (v. Quasimodo Z) mocht hij ook de derde prijs mee naar huis nemen.

Toen Alicante nog eigendom was van de HBC-stal, kreeg de hengst zijn opleiding van Julia Kayser. Begin dit jaar verkocht Jan Schep Alicante aan Tal Milstein, die het fokproduct van Ron Nowee onderbracht bij Jerome Guery.

Loodzwaar parcours

De deelnemers kregen een zware eerste omloop voor de kiezen. Slechts elf van de 62 combinaties wisten zich foutloos door het loodzware parcours te worstelen.

Met Garfield de Tiji des Templiers, die Guery nog maar kort onder het zadel heeft, pakte hij direct de leiding. Arthur da Silva van team Cox verbeterde met Inonstop vh Voorhof (v. Nonstop) de tijd. Maar Guery was er op gebrand de zege te pakken. Zijn Alicante werd gespaard voor het Belgisch kampioenschap en speciaal gericht op deze proef. Niet zonder succes, hij was een stuk sneller dan Da Silva. Eén Guery, twee Da Silva en op drie opnieuw Guery.

‘Alicante is een superhengst’

Guery prijst zich gelukkig na afloop: “Gisteren won ik per toeval. Ik had totaal niet snel gereden en die proef was geen doel op zich. Vandaag wilden we natuurlijk wel winnen en dat is gelukt. Alicante is een superhengst. Al mijn eigen merries zijn ervan gedekt. Hij heeft super veel power en is heel scherp. Een knappe verschijning ook en een zoon van Casall. Die heeft de laatste tijd in de sport al genoeg bewezen wat hij waard is.”

Duhami en Ahlmann

Ramzy al Duhami werd vierde met de Tauber-zoon Garlic van Kapelhof. Christian Ahlmann, die vandaag geen gelukkig wedstrijd kende, werd vijfde met Caribis Z (Caritano Z).

Bekijk hier de winnende rit:

Klik hier voor de uitslagen.
Lees hier alles over het WK in Lanaken.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Zangersheide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.