Ga naar hoofdinhoud

Jessica Leijser en haar sensibele paarden naar mooie scores

Jessica Leijser met Chacha Time
Op de subtopwedstrijd in Den Dungen noteerde Jessica Leijser vandaag de twee hoogste scores in de Intermédiaire I. Met Djambalaya (v. Santano) noteerde ze 67,17% en met Darius B (v. Jazz) kwam de score uit op 66,78%. De rubriek, die gecombineerd werd met de young riders, kwam op naam van young rider Marijke van Giessen en Hexagon's Furious (v. Rubiquil) met 68,36%.

Leijser is uiterst tevreden met haar tweede en derde plaats.
“Ze liepen allebei heel fijn. De hal was doodstil en het zijn allebei hele sensibele paarden. Ze reageren dan ook op ieder geluid. Normaal bouwen ze dan zoveel spanning op dat ik het niet meer kan afvloeien, maar  vandaag kon ik de spanning juist wel heel goed af laten vloeien bij beide”, vertelt ze blij.
“Ik wil ze graag van het voorjaar allebei internationaal meenemen. Tot die tijd gaan we lekker ervaring opdoen in de Inter I”, vertelt ze over hun verdere planning.

Grand Prix moeilijk
Met Cha Cha Time (v. Painted Black) startte ze ook nog in de Grand Prix. Met 60,45% bleven ze buiten de prijzen.
“Dit was mijn derde Grand Prix ooit. We hadden veel zevens, maar in twee dubbeltellers schoot hij weg. Ik vind de Grand Prix zelf nog heel moeilijk. Alles komt zo snel achter elkaar aan. Door thuis blijven leer je het nooit, dus we blijven gewoon lekker Grand Prix-proeven rijden om meer ervaring op te doen.”

De zege in de gecombineerde Intermediaire II/ Grand Prix was voor Mirelle van Kemenade-Witlox. Met haar Grand Prix-proef met Decor Vivaldo (v. Polansky) noteerde ze 67,75%. Petra van Esch noteerde met Fido Dido (v. Florencio), eveneens in de Grand Prix, 67,25%, wat goed was voor de tweede plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.