Ga naar hoofdinhoud

Jill Huijbregts: ‘Zo blij met halthouden’

Jill Huybregts met EventZ Zamacho . Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de prachtige accommodatie van de familie Van Baalen op de gelijknamige dressuurstal in Brakel, namen toekomstige Grand Prix-combinaties het in de Intermediaire A, -B en U25 gister tegen elkaar op. Kaderamazone Jill Huijbregts en haar elfjarige ruin Eventz Zamacho Z voerden met een score van 68,26% het gecombineerde klassement aan. 

De U25-proef van Huijbregts en haar ijverige Rousseau-zoon leverde achten op voor de dubbel tellende pirouettes en daarnaast scoorden de piaffe en passage goed. “Ik ben vooral heel blij dat ik vandaag bij het groeten ook echt kon halthouden. De spanning bij het stilstaan was er afgelopen zomer op de grote concoursen zoals Hagen een beetje ingeslopen maar dat lijkt nu voorbij.”

De overige plaatsen in de top drie werden ook opgeëist door amazones die een U25-proef, voor ruiters van 16 tot en met 25 jaar, reden. De tweede plaats was voor Fransje van der Meer, die bezig is aan haar laatste jaar in deze leeftijdscategorie, en haar tienjarige merrie Aquamarijn. Een van de juryleden had voor deze combinatie zelfs de eerste plaats in gedachte. Met een gemiddelde score van 68,14% belandde de combinatie uiteindelijk op de tweede plaats. Anne Meulendijks en MDH Avanti, de gouden combinatie van vorig jaar op het EK young riders in Arezzo, eindigden met een score van 66,92% op de derde plaats.

Petra van Esch werd vierde met een score van 66,04%. De amazone reed met haar negenjarige Fido Dido de Intermediaire A-proef. De thuisrijdende Debora Pijpers eindigde als vijfde. De leerlinge van Coby van Baalen debuteerde met Besterly’s Look at Him in de Intermediaire B en reed een score van 65,12% bijeen.

Klik hier voor de uitslagen.

Lees volgende week meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.