Ga naar hoofdinhoud

John Whitaker geeft jonge garde het nakijken in GP

Update
John Whitaker en Argento
John Whitaker redde vorige week het Britse team door twee nulrondes op zijn For Pleasure-merrie Ornellaia in de Nations Cup in Rome en nu is hij de held van Athina Onassis. Hij won namelijk zojuist de met de 400.000 euro gedoteerde Grote Prijs op de Athina Onnasis Horse Show in St. Tropez. Met Argento gaf hij de absolute toppers van de springsport, Christian Ahlmann, Simon Delestre, Kevin Staut en Jeroen Dubbeldam, het nakijken. 

Vijf ruiters mochten barrage rijden. Dat waren er bijna zes, maar de Turk Omer Karaevli kreeg in de tweede fase van het 1.60-parcours een tijdfoutje waardoor hij de barrage net niet haalde.

Kevin Staut ging als eerste de barrage in met For Joy van’t Zorgvliet HDC. Hij reed een vlotte fouloze ronde en de klok stopte op 36.96. Later bleek er enige ruimte voor verbetering, maar Staut had genoeg druk gezet op zijn rivalen. Christian Ahlmann reed zijn betrouwbare Taloubet Z, verspilde geen tijd en verbeterde de tijd van Staut met een fractie. Simon Delestre was al winnaar van de eerste twee grote proeven in St. Tropez en probeerde daar een derde zege aan toe te voegen vanavond. Dat lukte hem bijna. Hij vloog met Qlassic Bois Margot door het parcours in 36.33, genoeg om de tweede plaats van landgenoot Staut in te pikken.

Jeroen Dubbeldam reed als vierde starter binnen en redde het niet om zijn drie voorgangers in te halen. Wel zette hij de hoogste notering op vijfsterren-niveau neer met Carusso la Silla, zoon van Akenwinnares Osta Carpets Carrera.
John Whitaker gebruikte zijn veertig jaar ervaring in de sport en sneed elk mogelijke hoekje af met Argento, het paard waarvan hij eerder zei dat het vermogen begrensd was. De klok stopte op 36,17 seconden en daarmee werd de Brit 132.000 euro rijker.

Klik hier voor de uitslag. 

Whitaker met Argento in de tweede fase van de Grand Prix:

Eén reactie op “John Whitaker geeft jonge garde het nakijken in GP

  • marcel dufour

    John is in de springsport wat Johan Cruyff was in het voetbal en Muhammed Ali in het boksen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.