Ga naar hoofdinhoud

Jordy Wilken: ‘Ik hoop op sportieve revanche in Boekelo’

2016 begon voor eventingruiter Jordy Wilken goed. De eerste wedstrijden bij de senioren verliepen succesvol. Zijn grote droom kwam uit toen hij in oktober in Boekelo aan de start mocht verschijnen. Hij was op weg naar een goede klassering, maar op hindernis 20 ging het mis. De ruiter sloeg met zijn paard over de kop en was tien minuten buiten bewustzijn. Inmiddels zit Wilken weer in het zadel en heeft hij een doel voor 2017; sportief revanche nemen in Boekelo. 

“Het jaar begon voor mij super goed. Ik ben heel tevreden over de overstap naar de senioren en ik kan het best succesvol noemen, omdat ik in de eerste wedstrijden serieus mee kon draaien”, blikt de ruiter terug.

Kansen

Zijn prestaties ontgingen ook de bondscoach niet. “Ik heb de kans gekregen van Martin Lips in landenwedstrijden uit te komen en dat heeft veel voor mij betekend. Aan het begin van het seizoen mocht ik invallen in het Nederlandse team voor Tim Lips in Houghton Hall. Ik eindigde daar als beste Nederlander, waardoor ik ook mee mocht naar Polen en Waregem.”

Val

Een grote droom kwam in oktober uit toen de ruiter zijn debuut mocht maken in Boekelo. Een wedstrijd die hij niet gauw meer zal vergeten. “Ik had de dressuur niet slecht gereden en in de cross waren we heel goed onderweg. Totdat mijn paard Burry in de aanloop naar hindernis 20 even schrok van het publiek en op drie galopsprongen voor de hindernis slipte. Het ging helemaal mis, we sloegen samen over de kop.”

Hersenschudding

“Ik ben tien minuten buiten bewustzijn geweest, maar gelukkig mankeerde mijn paard helemaal niets. Ik ben er met een hersenschudding, een paar gekneusde ribben en pijnlijke schouder van af gekomen. Na twee dagen in een donkere kamer te hebben gelegen, ben ik weer rustig gaan opbouwen. Eigenlijk zat ik alweer heel snel in het zadel, alleen deed ik in het begin nog wel eens even slapen tussendoor. Nu ben ik weer helemaal beter en volop aan het trainen.”

Revanche

De ruiter heeft zijn eerste wedstrijd al weer op de planning staan. “In maart pak ik de wedstrijden weer op in Fontainebleau en ik hoop heel erg mijn sportieve revanche te kunnen nemen in Boekelo komend jaar.”

Bron: Ruiters in Oranje 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.