Ga naar hoofdinhoud

Jorst en Kastel’s Nintendo winnen Special met persoonlijk record

Charlotte Jorst, hier met Kastel's Nintendo Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Charlotte Jorst en haar KWPN’er Kastel’s Nintendo hebben op het Global Dressage Festival in Wellington de Grand Special gewonnen met persoonlijk record van 72.941%. Twee dagen daarvoor was het paar derde in de Grand Prix die op naam kwam van Laura Graves en Verdades

Pas twee keer kon Charlotte Jorst met de NRPS goedgekeurde hengst Nintendo (v. Negro) een Special winnen, in Wellington bracht het persoonlijke record van 72.941% het duo de derde zege.

Blijft gaan

Jorst was erg gelukkig met het resultaat en vertelde over de Negro-zoon: “Het mooiste aan hem is zijn spirit, hij blijft maar gaan. In al de jaren dat ik fouten maakte, en ik niet meer wist wat ik deed, bleef hij doorgaan en probeerde uit te puzzelen wat ik van hem vroeg. En dat doet hij nog steeds, in de ring is hij een echte kameraad.”

Passie

“Ik heb me nooit gerealiseerd dat het zo moeilijk was. Het is een lange weg geweest,” zei Jorst over haar beslissing om het internationale circuit op te gaan. “Ik was alleen maar aan het werk en ik wist dat ik iets moest doen. Toen ik 48 werd en mijn bedrijf (Kastel) verkocht, ben ik dit ‘geks’ echt gaan doen. Het is absoluut mijn passie!”

In de Special liet Jorst de in Duitsland wonende Britse Suzan Pape met Harmony’s Don Noblesse (v. Dancier) achter zich. Pape kreeg 71.980% voor haar proef. De Spanjaard Juan Matute Guimon reed op Quantico Ymas (v. Fighting Fit) een percentage van 70.588, goed voor de derde plek.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.