Ga naar hoofdinhoud

Jos Lansink na operatie: ‘Ik heb nu andere Spelen om te winnen’

Update
De Belgische topruiter en voormalige Twentenaar Jos Lansink kan zeker niet naar de Olympische Spelen in Rio. Op de website Hippisch Twente is bekend gemaakt dat Lansink een prostaatoperatie heeft ondergaan in een kliniek in Genk, nadat er kwaadaardige cellen in zijn lichaam waren ontdekt. Zojuist vertelde Lansink aan Paardenkrant-Horses.nl: "Gezondheid gaat voor alles, daarom heb ik niet zo'n moeite met het missen van Rio. Ik heb nu andere Spelen om te winnen."

Gisteren onderging Jos Lansink de operatie en het herstel zal enkele weken duren. “Het slechte nieuws sloeg in als een bom”, vervolgt Lansink. “De operatie is goed geslaagd maar duurde vijf uur. Ik voel me nog niet zo top. Normaal staat er drie tot vijf dagen verblijf in het ziekenhuis voor, maar het is nog even afwachten hoe lang ik moet blijven.”

Hierdoor is het voor de 55-jarige ruiter onmogelijk geworden om voor de achtste keer in zijn carrière deel te nemen aan de Spelen. Zijn grootste olympische succes was de gouden medaille die hij haalde op Egano met het Nederlandse team in Barcelona in 1992.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hippisch Twente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.