Ga naar hoofdinhoud

Jumping de Achterhoek uit startblokken met dubbele zege Lisa Everts

Lisa Everts - Captain Morgan Jumping de Achterhoek 2017© DigiShots
Op de openingsdag van twee weekenden Jumping de Achterhoek zette Lisa Everts een prima prestatie neer. De jonge amazone uit Enschede won zowel de U25 1,40m als het 1,35m. Het publiek op de internationale wedstrijd voor jeugdruiters tussen 12 en 25 jaar zag verder dat Julia Engelsman voor Nederland de derde zege binnen haalde, ze was de beste bij de junioren met Rusedski II (v. Darco).

Ook werd gisteren bekend dat Ludger Beerbaum samen met zijn stalruiter Philip Weishaupt volgend weekend op de vierde editie van Jumping de Achterhoek aan de start verschijnt. Het concours mag al rekenen op olympische medaillewinnaars als Jeroen Dubbeldam, Gerco Schröder, Marc Houtzager en Marcus Ehning, maar dat de Duitse stal Beerbaum deelneemt aan een één- en tweesterrenconcours in Nederland mag uniek genoemd worden.

Lisa Everts wint twee keer

Dit weekend draaien de toekomstige Beerbaums en Dubbeldams hun rondjes en daarvan presteerde de Enschedese Lisa Everts (21) op de openingsdag het beste. Ze won bij de U25 (ruiters onder 25 jaar) de hoogste rubrieken van de dag: de 1,35m Harry’s Horse Prijs met Red Bull (v. Nassau) en de 1,40m Drukkerij Westerlaan Prijs op haar eigen, zelf opgeleide Captain Morgan (v. Carthino Z).

‘In ritme blijven, maar niet moe maken’

“Ik hoop dat dit betekent dat we in vorm zijn, maar we moeten nog een heel weekend”, lacht Lisa Everts bescheiden. “Ik wilde wel in de prijzen rijden, maar had niet verwacht dat ik meteen twee keer zou winnen. In de aanloop naar Jumping de Achterhoek heb ik de paarden niet te veel laten springen, maar ook niet te weinig. Wel in het ritme blijven, maar niet moe maken. Dat was Captain Morgan ook zeker niet. Het is net alsof hij weet dat deze rubrieken belangrijker zijn dan op landelijke concoursen. Dan wordt hij echt fanatiek bij het losspringen.”

Doel internationale tweesterren Grote Prijzen rijden

Lisa Everts, die begeleid wordt door werkgever Marc Dijkstra, hoopt op meer van zulke resultaten. “Ik wil ook graag wat meer internationale tweesterren Grote Prijzen gaan rijden en daarin goed rijden. Dat moet haalbaar zijn met de paarden die ik nu te rijden heb, alleen is het wel goed plannen. Ook financieel gezien, al dekt het prijzengeld nu wel een deel van de kosten. Jumping de Achterhoek had ik sowieso niet willen missen. Ik laat graag iets anders schieten om hier te kunnen rijden.”

De overige winnaars op de openingsdag waren Julia Engelsman (1,30m niveau junioren), de Duitse Hanna Schumacher (1,15m niveau pony’s), de Ierse Lucinda Roche (1,20m niveau Juniors & U25) en de Belg Alexander Housen (1,35m niveau junioren).

Klik hier voor de uitslagen.

Bron www.jumpingdeachterhoek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.