Ga naar hoofdinhoud

Jur Vrieling tweede en derde in Big Tour Leszno

Jur Vrieling hier met Emmerton VDL. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
In het Poolse Leszno heeft Jur Vrieling zojuist met zijn paarden Zypern III en Corporal VDL de tweede en derde plaats bemachtigd in de Big Tour. Hij moest alleen zijn meerdere erkennen in de Hongaar Gábor Szabó Jr. die op Timpex Bolcsesz de proef won.

In de 2*-rubriek die meetelde voor de Longines Rankings kwamen zestien combinaties terug voor de barrage. Jur Vrieling had met Zypern III en Corporal VDL twee ijzers in het vuur. Met de negenjarige Casall-merrie Zypern III klokte hij de tweede tijd van 30,99 seconden. Op de SWB-hengst Corporal VDL, waarvan hij de teugels deze zomer overnam van Malin Baryard, met 31,60 seconden net wat langzamer.

De jonge Hongaar Gábor Szabó Jr. was in de barrage een seconde sneller dan Vrieling. Met de in Hongarije gefokte Timpex Bolcsesz (v. Timpex Cabale) galoppeerde hij in 29,91 seconden naar de hoofdprijs.

Vrielings partner Suzanne Tepper sprong zich met Dyango VDL (v. Zapatero VDL) ook in de barrage. Door een balkje werd ze negende.

2* Medium Tour

Eerder op de dag won Jur Vrieling met de in Italië gefokte Quality FZ (v. Quintender) een rubriek in de Medium Tour. De Polen Marek Lewicki met Quirados As (v. Quirado) en Jaroslaw Skrzyczynski op Monsun (v. Contact Me) werden tweede en derde.

1* Medium Tour

Ook in de 1* Medium Tour reed Jur Vrieling nog prijzengeld bij elkaar. In de Twee Fasen-proef werd hij met de KWPN-hengst Freeman VDL (v. Emmerton VDL) vijfde. KWPN-paarden domineerden de proef. De Poolse Dajana Pawlicka won op de KWPN’er Bartino (v. Ultimo), haar landgenote Aleksandra Kierznowska was tweede met Indoctro-zoon Dior V. De derde plaats kwam in handen van de Duitser Maximilian Schmid op Aloha, een zoon van Hemmingway.

Klik hier voor de uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.