Ga naar hoofdinhoud

Kampioenschap van Veeningen voor Paterson-Robinson

James Paterson-Robinson
De in Nederland wonende Australiër James Paterson-Robinson heeft op overtuigende wijze het Kampioenschap van Veeningen gewonnen. Paterson-Robinson was met zijn merrie Daylinde de enige die dubbel nul bleef in de 1.40m rubriek op CH de Wolden. Chantal Regter en Hans van der Kolk werden tweede en derde.

Van de 70 combinaties die aan de start kwamen, plaatsten zich er zes voor de barrage. De 8-jarige Zirocco Blue-merrie Daylinde sprong uit het boekje onder James Paterson-Robinson en bleef ook in de barrage foutloos.  Drie combinaties kwamen met vier strafpunten uit de tweede omloop. Chantal Regter was hiervan de snelste met de Oldenburger Quilando (v. Quintender). Hans van der Kolk op Britney (v. Sydney) was ruim een halve seconde langzamer. De Belgische amazone Marjan de Wachter kreeg ook vier strafpunten en nam de vierde plaats voor haar rekening met Hermes (v. Clinton).

Francesca Capponi met Bravour (v. Namelus R) en Lennard de Boer op de Vincenzo-merrie Balanita liepen tegen twee balken aan en werden vijfde en zesde.

Equifond Prize
In de andere springring werd in de Gold Tour de Equifond Prize verreden, een 1.35m met barrage. Hierin was Nuri Dijks de sterkste op Cypress Hill 8 (v. Cartani). De 32.94 seconden was een fractie sneller dan de tijd van de Amerikaanse Katherine Strauss op Capacity (v. Cassini I). Wiljan Laarakkers en Jurgen Stenfert werden voor Nederland derde en vierde met de paarden Codermie Z en Monopoly. Annelies Vorsselmans, de partner van Jeroen Dubbeldam, maakte de top vijf vol met de Nassau-merrie Avalon.

Klik hier voor alle uitslagen.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.