Ga naar hoofdinhoud

Karlijn Geelkerken wint in Pompadour Young Riders teamtest

Karlijn Geelkerken en Ecuador VD. Foto: De Paardenkrant - Melanie Brevink-van Dijk
Met een mooi persoonlijk record won gisteren Karlijn Geelkerken met Ecuador VD de teamtest van de Young Riders in Pompadour. De Enschedese amazone kwam op een percentage uit van 70.175%. Ook Laurie Vervoort en Suzanne Glas reden zich in de prijzen met respectievelijk een vijfde en zevende plaats.

De juryleden waren niet unaniem in hun oordeel over de proef van Karlijn Geelkerken. De plaatsing varieerde van een vierde tot een eerste plaats. Toch zette de Enschedese met een knappe proef op de Ampere-zoon Ecuador VD de winnende score neer.

Geelkerken blijft drie Belgen voor

Geelkerken bleef Numa Verberne uit België een procentje voor. Verberne kreeg 69.474% voor zijn proef met Equestricons Bolita. De Uptown-dochter werd voorheen door Rosalie Bos gereden. Ook de derde en vierde plaats waren voor de Belgen. Hannelore Beckers werd op Crack C van het Vijverbos (v. Don Renoir) met 69.211% derde, gevolgd door Antonia Arl met Equestricons Duke de Niro (v. De Niro).

Vervoort en Glas

Laurie Vervoort scoorde 68.728% op de Tuschinski-zoon Chester en werd vijfde. Voor Suzanne Glas en Amazing (v. Negro) was het de zevende plaats met 68.202%. Amazing is overigens de volle broer van de Grand Prix-paarden Kastel’s Nintendo (Charlotte Jorst) en Top’s Zoe (Theo Hanzon).

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.