Ga naar hoofdinhoud

Kasey Perry-Glass met kür-zege naar WB-finale Omaha

Door haar overwinning in de wereldbekerkwalificatie in Wellington gisteren heeft Kasey Perry-Glass zich zeker gesteld van een startplaats voor de finale in Omaha. Met Goerklintgaards Dublet kreeg de Amerikaanse 80.805% voor haar kür op muziek op het Global Dressage Festival. Samen met Laura Graves vormt Perry de Amerikaanse afvaardiging voor de finale in hun eigen land.

In de Amerikaanse liga voor de wereldbekerfinale worden de percentages van de twee beste wereldbekerkwalificaties gemiddeld. De gemiddelde score voor Kasey Perry kwam uit op 80.170% (gisteren 80.805% en twee weken geleden 79.532%) wat Perry haar eerste deelname aan de wereldbekerfinale opleverde.

Wild card

Kasey Perry verdreef Steffen Peters van de tweede plaats en omdat Peters geen kwalificatie meer start, is Perry zeker van het startbewijs. Peters krijgt waarschijnlijk een wild card omdat het thuisland een extra startplaats heeft en hij is met zijn negende plaats de hoogstgeplaatste Amerikaan op de wereldranglijst na Laura Graves en Verdades.

Eerste GP kür

In de kür van gisteravond versloeg Perry met haar Deense gefokte Goerklintgaards Dublet (v. Diamond Hit) Chase Hickok met groot verschil. Hickok reed de KWPN’er Sagacious HF (v. Welt Hit II) in zijn eerste Grand Prix kür naar 75.620%.

Shelly Francis en Doktor, de Oldenburger van Diamond Hit, kwamen op derde plaats met een score van 75.565%.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.