Ga naar hoofdinhoud

Kelly Jochems begint dag met hele ruime overwinning in Monaco

Kelly Jochems hier met Dark Spirit (archieffoto) Foto De Paardenkrant
In Monaco stond vanmorgen voorafgaand aan de twee Longines Ranking proeven van vanmiddag eerst nog een CSI2*-rubriek over 1,30m op het programma. Kelly Jochems was in deze rubriek direct op tijd oppermachtig met Bontendro. De twintigjarige amazone, die gisteren derde werd in een 1,30m-proef in Monaco, was zowat vijf seconden sneller aan de finish met de Contendro-ruin dan de nummer twee en ging er ruimschoots met de zege vandoor.

In totaal bleven er zes combinaties foutloos in deze proef en Jochems was het snelst van zowel de foutlozen als de vierfouters. Alleen Inigo Lopez de la Osa Franco uit Spanje met de KWPN-ruin Harley (v. Harley VDL) was iets sneller, maar die kreeg acht strafpunten.

Top drie

De top drie werd verder compleet gemaakt door Matilde Borromeo, die met Adavante op de tweede plaats eindigde en met Deante derde werd. De Italiaanse amazone kwam met de tienjarige dochter van Diamant de Semilly in 67,39 seconden aan de finish en dat was net iets sneller dan met de zevenjarige merrie van Lord Z, die in 67,45 seconden finishte. Beide paarden van de Italiaanse werden gefokt uit de KWPN-merrie Nerdante (v. Libero H), die zelf internationaal op 1,30m-niveau heeft gesprongen.

 

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.