Ga naar hoofdinhoud

Van Asten en Emmen naar overwinning op CSI Lier

Mooie successen voor Kim Emmen vandaag in Lier, want zij won vandaag de rubriek voor de zevenjarige springpaarden en eerder vandaag werd de amazone al derde bij de vijf- en zesjarigen. Leopold van Asten schreef de 1,40 meter-rubriek op zijn naam met de achtjarige goedgekeurde hengst VDL Groep Jos van D'Abdijhoeve.

Bij de zevenjarigen ging Kim Emmen in het zadel van Flock (v. Sparacus TN) foutloos over alle hindernissen en nam een ruime voorsprong op de nummer twee, Leonie Peeters met Tinkoucha Hero Z (v. Tinka’s Boy). Het verschil was bijna vijf seconden.De Italiaan Antonio Alfonso was met de KWPN-er First of April CL (v. Arrezo VDL) niet opgewassen tegen het vrouwelijk springgeweld en werd derde.

Vijf- en zesjarigen

Bij de vijf- en zesjarigen bleef de overwinning in België. Neal Vanderwegen zette de snelste tijd neer met de Emerald-zoon Eduard JH Z. De tweede plek werd bezet door Nick van der Graaf met Happiness (v. Darco). In deze rubriek mocht Emmen de derde prijs in ontvangst nemen. Ditmaal in het zadel van de bij het AES en BWP-goedgekeurde hengst Gaetano Musterd (v. Darco).

Van Asten

In de 1,40 meter rubriek was Leopold van Asten heer en meester. Met zijn jonge troef VDL Groep Jos van D’Abdijhoeve (v. Cooper van de Heffinck) zette hij de snelste tijd neer in de barrage. Van Asten finishte met de achtjarige bij Zangersheide goedgekeurde hengst in 26,72 seconden. Verder bestond de top drie uit twee Chacco-Blue nakomelingen. De Belgische amazone Nadège Janssen werd tweede met Checkpoint Chacco en Luiz Felipe de Azevedo Filho werd derde met Chacito.

Klik hier voor de uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.