Ga naar hoofdinhoud

Kimberly Pap wint Felix Accountants Dressuur Cup 2016

Woensdagavond was, na drie selectie wedstrijden, de spannende finale van de Felix Accountants Dressuur Cup in Genemuiden. Kimberly Pap werd met Pippin's Playboy AT (v. Molenhorn's Lucky Boy) rubriekswinnaar in het M2 met een score van 70,42%. Dit was tevens de hoogste score van de avond, waardoor ze ook de overall winnaar werd van de Felix Accountants Dressuur Cup 2016 en overladen met prijzen huiswaarts keerde.

“Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik zou winnen. Playboy gaat wel heel goed en ik kan mooie en foutloze proeven met hem rijden, maar de concurrentie was echt groot en het niveau erg hoog. Dat ik gewonnen heb maakt het dus nog specialer”, vertelt Pap blij.
“Het was echt een hele mooie avond. Alles was super georganiseerd en vooral de prijsuitreiking was heel bijzonder; in het donker met veel kerstlichtjes. Het was een geweldige afsluiter van het jaar.”

Naar de paarden
Met Pippins Pride zat Pap in het A-kader, maar vanwege het bereiken van de leeftijd van 16 dit jaar mag zij nu niet meer deelnemen aan internationale wedstrijden. “Pippin staat te koop. Met Playboy rijd ik nog wel even door. Hij wordt in januari zes jaar en ik wil hem graag starten op de Gelderse kampioenschappen in het Z1 en dan hopelijk op het NK indoor. Daarna wil ik ook graag nog Z2 met hem rijden. Dan zal hij ook wel verkocht worden. We zijn nu heel hard op zoek naar een paard”, vertelt ze over de verdere plannen.

Marten Luiten
A-kaderlid Marten Luiten werd met Goldwinhoeve’s Movie Star (v. Hagelkruis Valentijn) rubriekswinnaar in het Z2 met 69,81% en mocht als tweede opstellen in de finale. Met een score van 69,55% was de zege in het Z1 voor Senna Evers en Majos Cannon (v. Marchi). De combinatie werd hiermee derde in de finale.
Anne Lotte Felix sloot haar ponytijd in Genemuiden af met Golden Challenge (v. FS Golden Moonlight) met een score van 69,23% en werd hiermee vierde in de finale.
Plaats vijf ging naar de rubriekswinnaar in de B; David Derksen en Emmelwerth’s Queen of Snow (v. Power and Paint) met 68,92%.

Team Challenge
Nieuw dit jaar was de team challenge, waarin teams gevormd door drie combinaties punten konden verzamelen op de verschillende wedstrijden. De zege ging uiteindelijk naar het team bestaande uit Marten Luiten, Shanna Baars en Anne Sophie Huisman.

Bekijk hier de complete uitslagen.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.