Ga naar hoofdinhoud

Kirsten Beckers stuurt volle zus Cosmo naar 70% in Intermediaire II-debuut

Kirsten Beckers met Habanna. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Op de Subtopwedstrijd in Uden bracht Kirsten Beckers de Van Gogh-dochter Dimare voor het eerst aan start. Beckers stuurde de één jaar jongere volle zus van Sönke Rothenberger’s Cosmo naar een score van 70,26% in de Intermediaire II, waarmee ze de tweede plaats behaalde. De overwinning in deze gecombineerde Intermediaire II/Grand Prix-rubriek ging naar Nikki Schaap en Chocolate Cookie (v. Johnson), die 71,25% bij elkaar reden.

Dimare is ook bekend als de moeder van de KWPN-goedgekeurde hengst Habanna (v. Vivaldo). Beckers kreeg beide paarden onder het zadel nadat ze in oktober afgelopen jaar een samenwerking aanging met haar trainer Bert Rutten. Daarvoor werd Dimare op Lichte Tour-niveau uitgebracht door de Duitse amazone Jana Kun.

Dat de merrie, net zoals haar volle broer, over veel talent blijkt te beschikken is wel duidelijk aan de score die ze bij elkaar liep in Uden. Toch lijkt ze volgens Beckers niet veel op Cosmo. “Qua manier van bewegen is het een ander type paard, maar qua voorkant kan je wel zien dat ze op hem lijkt. Ze heeft heel veel kwaliteit en kan eigenlijk alles. De piaffe, passage en pirouettes zijn erg goed, talent voor verzameling heeft ze zeker”, aldus Beckers.

Emerald S wint Intermediaire I-debuut

De Ampère-zoon Emerald S debuteerde met zijn amazone Ilse van Cranenbroek in de Intermediaire I en eiste gelijk de overwinning op met 72,83% op het protocol. “Toen ik die score zag dacht ik ‘wauw’! Bij het binnenkomen schrok Emerald en in de serie om de twee werd hij een beetje heet. De pirouettes waren goed voor achten en voor de uitgestrekte draf kregen we zelfs negens. Ook de zigzag in galop leverde een acht op, alhoewel ik dat zelf nog wel een beetje moeilijk vind”, lacht de amazone.

Vienna Romp en Darshan (v. Vivaldi) werden in deze proef tweede met 65,46%, voor Jessica Leijser die Darius B (v. Jazz) naar 64,34% stuurde.

Lees ook: Marie-Louise Philipsen: ‘Zo’n paard tref je geen tweede keer’

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.