Ga naar hoofdinhoud

Klasse Z voor Sabrina van Rijswijk en Douwe

Sabrina van Rijswijk, hier met Douwe. Foto: Jacquelien van Tartwijk
Sneller dan Sabrina van Rijswijk en Douwe kon het niet in de barrage van het Indoorkampioenschap klasse Z. Zelfs mega-winnaar Mitchel Sonneveld en Derbyland kwamen niet aan hun tijd. Slechts achthonderdste seconde was het verschil. “Hij is zo gretig”, gaf kampioene Sabrina als verklaring voor de kwaliteiten van Douwe (v. Dulf van den Bisschop). Egbert Schep’s Ierse stalruiter James Gilmartin reed Colorado naar het brons.

James Gilmartin reed als eerste van de twaalf barragisten over het uitdagende parcours van John Maarse. Hij liet de internationaal ervaren Colorado (v. Concreto) weliswaar buitenom, maar met zeven-mijls-sprongen geweldig doorgalopperen. De tijd van 31.80 seconden was gezet en velen beten zich er op stuk.

Met Douwe (v.Dulf van den Bisschof) draaide Sabrina binnendoor waar kon en ze maakten geen galopsprong te veel. Douwe sprong de barrage net als in de eerste ronde geweldig. De tijd van 30.66 seconden was ruim sneller dan die van Gilmartin. “Douwe is zo gretig. Echt een fantastisch paard. Ik rijd hem nu anderhalf jaar en in het begin had ik tijd nodig na de landing. Met het ouder worden kan ik Douwe steeds korter draaien.” Van Rijswijk won anderhalf jaar geleden de Hippiade titel in het ZZ met een ander paard nadat ze terug kwam van een blessure. “Ik heb nu helemaal het ritme te pakken. Ik was met Douwe kampioen van Zuid-Holland. Hij springt altijd foutloos. Het wordt gewoon een heel goed internationaal paard’, prijst Sabrina de zevenjarige ruin die gefokt is uit een merrie van Animo x Erdball xx.

Mitchel Sonneveld  en Derbyland (v.Corland) waren bij de bookmakers de grote favorieten. De mega-winnaar uit Brabant reed dezelfde route als Van Rijswijk, maar kwam op de eindstreep slechts achthonderdste seconde tekort. Een geweldige strijd met kwaliteitsvolle paarden in de kopgroep. Dat geldt ook voor de elastische schimmel Cassina II (v. Up to Date) die door Mark van den Top  met veel inzet en naar het vierde geld werd gereden. Opzien baarde ook de kwaliteiten van de goedgekeurde KWPN-hengst Durango VDL (v. Zirocco Blue VDL), met Lennart de Boer op plaats zes eindigde. Tussen Cassina II en Durango VDL nestelde zich nog een schimmel: Saint James (v. Cruising) met in het zadel Pacale van Boxtel.

Klik hier voor de volledige uitslag.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.