Ga naar hoofdinhoud

KNHS Eventingkampioenen gehuldigd in Vlietland

Op het terrein van recreatiegebied Vlietland in Zuid-Holland werd gisteren het KNHS Eventingkampioenschap voor de paarden in de klassen Z, M en L verreden. Voor de L-klasse werd er tevens een kampioenschap verreden voor de verschillende regio´s.

Dexter Biersteker

In de Z-klasse ging de titel naar Dexter Biersteker met zijn dressuur gefokte paard Chase. Biersteker vertelt: “Ik ben echt super, super blij. Mijn wedstrijd begon met een fijne dressuurproef, in het springen maakte ik een fout en kregen we een balk, in de cross bleven we foutloos en één seconde binnen de tijd. Het liep echt perfect. Het was een mooie cross met best wat technische dingen, maar ik vond het niet heel zwaar. Er waren ook voldoende lange stukken waar je lekker door kon galopperen. Ik heb met dit paard ook al een ster gereden en hoop aan het einde van het jaar een keer twee ster te kunnen starten, dit kampioenschap geeft weer een hoop vertrouwen.”

Veelzijdige kampioen

M-kampioene Anouk van Wijk mag met haar Checkpoint gerust veelzijdig genoemd worden. “Ik rijd ook ZZ-Zwaar en M-springen met Check, maar toch valt de LII dressuurproef die we nu moesten rijden niet mee. Mijn paard is best druk en daarom ben ik ook een paar jaar geleden begonnen met springen om hem afleiding te geven. Vandaag bleef hij gelukkig redelijk goed bij de les en het liep gewoon allemaal lekker. De laatste wedstrijden liep het al steeds goed. Vooraf wist ik ook wel dat we kans hadden om hoog te eindigen, maar dan moest het wel allemaal lopen vandaag. Gelukkig deed het dat, ik ben echt geweldig blij.”

Klasse L

In de L-klasse ging de individuele titel naar Marloes de Jong met haar paard Goodtimes. Zij werd op de hielen gezeten door Britt Muijselaar en Carina Rijgwart.

Titelstrijd regio’s

In de titelstrijd voor de regio´s ging het er ook fanatiek aan toe. Het team van Zuid-Holland trok aan het langste eind, met daarachter Noord-Holland en Overijssel.

Uitslag KNHS Kampioenschap Eventing

Klasse Z:
1. Dexter Biersteker (Wassenaar) – Chase, 44.8
2. Myrle Schoones (Neerpelt) – Dimitri. 51.1
3. Els Driehuijzen (Woerden) – Goldhaers Bolanitas, 56.6

 Klasse M:
1. Anouk van Wijk (Aalsmeer) – Checkpoint, 52.00
2. Roxana Graman (Almere) – Forever, 55.02
3. Kim Kleine (Vorden) – Eddie, 58.5

Klasse L:
1. Marloes de Jong (Dongenvaart) – Goodtimes, 44.5
2. Britt Muijselaar (Maasbree) – Ayda Di Livia L, 46.9
3. Carina Rijgwart (Rekken) – Zip, 47.9

Klasse L teams:
1. Zuid-Holland, 237.9
2. Noord-Holland, 243
3. Overijssel, 243.7

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Persbericht KNHS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.