Ga naar hoofdinhoud

Knokke Hippique lokt topruiters naar de kust

De première van het vijfsterren concours aan de Belgische kust heeft grote aantrekkingskracht op de sterren van de springsport. Vanaf donderdag strijden toppers als Daniel Deusser, Steve Guerdat, Kent Farrington en Jeroen Dubbeldam om de dikke pot met prijzengeld. 

Het is opvallend dat veel grote namen uit de sport in badplaats Knokke neerstrijken, terwijl er veel concurrentie op de concourskalender te vinden is. Komend weekend staat ook de Global Champions Tour wedstrijd in Monaco op de rol met op zaterdagavond het met 300.000 euro gedoteerde hoofdnummer, maar ook in eigen land is de driesterrenwedstrijd van CSI Twente een concours waar ruiters graag strijden om de hoogste eer.

Het prijzengeld op Knokke Hippique heeft vast en zeker bijgedragen aan de aantrekkingskracht van het nieuwe concours.  Op zondag valt er in de Top Series Grand Prix een Porsche Macan te winnen, en in de Knokke Hippique Grand Prix ligt er 300.000 euro klaar om verdeeld te worden.

Voor Nederland komen Jeroen Dubbeldam, Marc Houtzager, Harrie Smolders en Leopold van Asten in actie.

Ook over publieke belangstelling zal het concours naar verwachting niet veel te klagen hebben. Het is de start van de zomervakantie in België en het eerste weekend dat de kust overspoeld wordt met toeristen. Het evenement is gratis toegankelijk en biedt behalve topsport ook amusement voor de niet-paardenkenners.

Kik hier voor de deelnemerslijst

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.