Ga naar hoofdinhoud

Krista Kolijn scoort in Prix St. Georges

Krista Kolijn, Wish ©Paardenkrant/Melanie Brevink - van Dijk
Met een voorsprong van bijna anderhalf procent was het Krista Kolijn die met OO Seven-nakomeling Wish de overwinning pakte in de Prix St. Georges op CDI Nice. Ook bij de jeugd lieten de Nederlandse amazones van zich horen. 

Twee van de drie juryleden plaatsten Kolijn op de eerste plek. De jury bij E was de combinatie minder goed gezind. Daarbij kwam het paar niet verder dan een derde plaats.

De constante proef, waarin de halve pirouettes tot de hoogtepunten behoorden, leverde een totaalscore van 69.167% op. Op de stap liet de combinatie wat punten liggen, maar dit vormde, evenals het juryverschil, geen bedreiging voor de overwinning.

Goedgekeurde hengst

Victoria Michalke stuurde de bij Oldenburg goedgekeurde Sir Krack (v. Sir Donnerhall I) met 67.851% naar de tweede plek. De top drie werd compleet gemaakt door Andretti 13 (v. Abanos) met Laureen Poncelet in het zadel, die met 66.798 het derde prijzengeld opstreek.

Verweij tweede bij young riders

Bij de young riders was het Mercedes Verweij die de Nederlandse eer hoog hield. Haar proef met Vian Sandro (v. Sandro Hit) leverde 69.386% op, maar was, ondanks dat twee van de drie juryleden haar aan kop plaatste, net niet genoeg voor de overwinning.

De Italiaanse amazone Valentina Remold kaapte met Broadway (v. Vivaldi), die eerder succesvol door Seth Boschman in de Lichte Tour werd uitgebracht, de eerste prijs weg door 69.868% te scoren.

Paul Lautier en Rossini (v. Rivero II) noteerden 66.404% voor hun proef en werden daarmee derde. Lautier en de Rivero II-nakomeling, die voorheen op Grand Prix-niveau presteerde, vormen nu een jaar een combinatie. De ruin werd tijdens een executieveiling voor 83.000 euro aan de young rider verkocht.

Pony’s

Bij de landenproef voor pony’s was Tabea Schroer oppermachtig. De amazone bezette zowel de eerste als de tweede plek. Met Danilo 80 noteerde de Duitse 72.607%, terwijl ze Equestricons Day of Diva, de palominomerrie waarmee Dana van Lierop in 2011 individueel goud won op het EK, naar 72.222% stuurde. Lilli van den Hoogen zag een score van 69.444% op het scorebord verschijnen, goed voor het witte lint.

Klik hier voor de uitslag van de Prix St. Georges.
Klik hier voor de uitslag van de young riders.
Klik hier voor de uitslag bij de pony’s.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.