Kuipers en Helvetia Moeders W op het podium

Doron Kuipers, hier met Zucces. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gisteren stuurde Doron Kuipers de ruin Helvetia Moeders W (v. Tangelo van de Zuuthoeve) nog naar de vijfde plaats in de rubriek voor vijfjarige springpaarden. Vandaag deed de ruiter daar een schepje bovenop en mocht als derde opstellen. De Finse amazone Jasmin Ranta-Aho was onverslaanbaar en werd eerste en tweede.

Kuipers reed in de barrage een tijd van 39,01 seconden bij elkaar, maar kwam daarmee niet in de buurt van Ranta-Aho en Crocus la Silladiere. De Finse passeerde de finish in 35,88 seconden, een tijd die ze ook met haar andere paard Zinedine Zidane Z (v. Zambesi) niet kon verbeteren.

De Egyptische ruiter Sameh El Dahan was met Enigma K (v. Cellestial) gisteren nog goed voor de derde plaats, vandaag eindigde hij net naast het podium op plaats vier. De winnares van gisteren, de Britse Lauren Edwards met Carumba (v. Cardento), maakte vandaag de top vijf compleet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.