Ga naar hoofdinhoud

Kuster en Blekkink winnen ZZ- en ZZ regiotitel in Vragender

ZZ-regiokampioen Gelderland/Flevoland: Lars Kuster met Guevara S. Foto Ilona Hendriks
Het regiokampioenschap klasse ZZ van Gelderland/Flevoland is gisteravond gewonnen door Lars Kuster, die vorige week nog zijn vorm toonde door de 1.40m Grote Prijs op Paardensportcentrum Lichtenvoorde te winnen. De 17-jarige ruiter mengde zich in de barrage met nog twee deelnemers, want er waren slechts drie van de 41 ZZ-deelnemers die foutloos bleven over twee omlopen.

Laurie Touw ging in de barrage als eerste van start met Cilienthya (v. Valentino DDH), maar zette de deur open voor de concurrentie toen er een balk viel. De sterk rijdende Kars Bonhof ging ambitieus van start op Axtion-O (v. Eurocommerce Washington) en zette in een hoog tempo de klok stil op 40,64 seconden.

Laatste starter Lars Kuster koos voor een iets lagere snelheid met de vertrouwde Guevara S die hij voor Stal Keizersberg uit De Mortel rijdt, maar verraste op het laatst door een zeer krappe wending richting de dubbel te rijden. Doordat Guevara S geen onnodige tijd in de lucht verspilt en subliem reageert op de hulpen van zijn ruiter, kwam hij 3,5 seconden eerder door de finish en dat betekende winst nadat hij vorig jaar derde was!

“Na onze eerste 1.40m overwinning vorige week is dit toch ook wel heel erg mooi”, glundert Lars Kuster uit Stokkum. “Na de Grote Prijs moest ik me thuis weer echt goed focussen. Het is erg verleidelijk om in die overwinningsroes te blijven hangen en denken dat je op de goede weg bent, maar elke wedstrijd is weer een nieuwe wedstrijd en ik heb heel geconcentreerd doorgetraind naar vandaag.”

Blekkink verrast zichzelf
In de klasse Z had Ester Blekkink (37) drie paarden aan de start en uitgerekend met het paard waarvan ze de minst hoge verwachtingen had, won de titel. Ze werd regiokampioen Carriere (v. Graf Grannus), waar ze slechts één keer per week op zit.

Met Carriere heeft Ester Blekkink al diverse rubrieken op 1.20 en 1.30m niveau gewonnen. Het was echter de vraag of hij vanavond drie omlopen kon blijven pieken met steeds hoger wordende hindernissen. Hoewel de klasse Z op 1.30m niveau staat uitgeschreven, stonden diverse steilsprongen in de barrage op maar liefst 1.40m hoogte.

In de barrage kwamen elf van de 78 deelnemers terug die over twee verschillende omlopen foutloos waren gebleven. Mark van den Top zette met Casino Royal (v. Royal Bravour) de te kloppen tijd neer van 36,88 seconden en als laatste starter dook Ester Blekkink daar 0,59 seconde onder. De derde en vierde plaats werden ingenomen door Nienke van Roekel op Evakarla (v. Vincenzo) in 37,88 en Gentlemen (v. Querlybet Hero) in 38,72.

Stralend nam de kersverse kampioene het lint in ontvangst. “Eindelijk is het gelukt”, lacht ze. “Bij de pony’s ben ik een keer kampioen geworden, dus het werd een keer tijd. Ik had alleen niet verwacht dat ik het met dit paard zou worden. Hij is ongelooflijk vlug en kan vooral naar rechts zeer kort wenden. Daar heb ik het ook op gewonnen, maar ik vond de parcoursen hoog en breed en dacht dat hij op z’n tandvlees moest lopen. Maar niets was minder waar. Dit is echt heel leuk, ook voor zijn eigenaren Dick Groenewoud die Carriere door de weeks dressuurmatig traint, en Adri Kemphuis.”

Vandaag, zaterdag, vonden de regiokampioenschappen in de klasse B, L en M plaats. Lieke Walvoort won de klasse B met Forever (v. Verdi), Diane Bleijenburg-Brouwer de klasse L met Everdean (v. Unaniem) en Henriette Ruitenbeek de klasse M met Terhorn (v. Matterhorn).

Bron: Horses.nl / Paardensportcentrum Lichtenvoorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.