Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengst Kartsevo Hummer wint in Moskou

Hummer (v. Westpoint). Foto: Jacky van Tartwijk
De inleidende proef voor vijfjarige dressuurpaarden op CDI Moskou is gewonnen door de KWPN-goedgekeurde hengst Kartsevo Hummer en zijn Russische ruiter Evgeni Sharangovich. Dominique Filion won de proef voor de zesjarigen.

De Westpoint-zoon Kartsevo Hummer verhuisde na zijn goedkeuring in 2015 naar Rusland. Afgelopen jaar kwam hij voor korte tijd terug naar Nederland, waar Kirsten Brouwer de teugels overnam. Inmiddels is de hengst weer succesvol op Russische bodem. In Moskou liep hij 77,60% bij elkaar, waarmee hij zijn grootste concurrent met drie procent voorbleef.

KWPN-ers

Voor Sharangovich was er meer succes, bij de zesjarigen stuurde hij de KWPN-gefokte Kartsevo Goldfinch (v. Jazz) naar de tweede plaats met 79,00% en bij de zevenjarigen eiste hij de overwinning op met Florence (v. Apache), die goed was voor 75,112%.

Filion

Dominique Filion, die inmiddels alweer enige tijd woonachtig is in Rusland, bracht de zesjarige Deens gefokte Rafetti (v. Rausing) aan start. Haar proef was goed voor 79,60%, waarmee ze Sharangovich naar plaats twee verwees.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.