Ga naar hoofdinhoud

KWPN-hengsten in actie op PSC Lichtenvoorde

Ukato en Willem Greve
Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde trapt het nieuwe jaar af met het driedaags Nieuwjaarsconcours van 3 tot en met 5 januari, waarbij talrijke goedgekeurde hengsten aan de start verschijnen. In de 1,40m Grote Prijs op zaterdagavond komen zes KWPN-hengsten in actie, waaronder Ukato met Willem Greve.

Stakkato-zoon Ukato zette in het verleden zeer goede prestaties neer op het hoogste niveau, maar verdween van het toneel door een langdurige blessure. “Hij heeft lange tijd nodig gehad om hiervan te herstellen, maar hij lijkt nu heel fit”, vertelt Willem Greve. “Ik heb hem op Indoor Twente in de kleine tour gereden. Zaterdag zal ik hem in Vragender een rondje Z rijden en later op de avond in het 1,40m rijden. Ik hoop dat hij het goed volhoudt, want de planning is om daarna op ICNN Drachten te starten. We kijken van concours naar concours”, vertelt de springruiter uit Markelo.

Stal Horn wordt zaterdagavond vertegenwoordigd door de KWPN-hengst Chellthago (v. Chellano Z) met Caroline Müller. Stal van der Vleuten komt ook naar Paardensportcentrum Lichtenvoorde en neemt voor het 1,40m onder andere de KWPN-goedgekeurde VDL Groep Wallenberg (v. Stakkato) mee, die weliswaar gecastreerd is maar via diepvriessperma nog wel beschikbaar is voor de fokkerij. Julia Kayser start de KWPN-hengst Alicante (v. Casall) in de hoofdrubriek, terwijl Hanno Ellerman de Clinton-zonen Eldorado van de Zeshoek en Zacharov TN heeft ingeschreven. In de lagere rubrieken komen goedgekeurde Team Nijhof hengsten als Starpower (v. Stakkato), Caleandro (v. Cassini I), Dakar TN (v. Nabab de Reve) en Elton John (v. Clearway) in actie.

Aan de winnaar van de 1,40m Grote Prijs, die om 20.00 uur van start gaat, wordt er naast 500 euro prijzengeld een dekking van de olympische hengst VDL Groep Verdi TN aangeboden, beschikbaar gesteld door Team Nijhof, Kees van den Oetelaar en Stal van der Vleuten.

Bron: Horses.nl / PSC Lichtenvoorde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.