Ga naar hoofdinhoud

KWPN’ers presteren in Wiesbaden

Op het internationale Pfingstturnier in Wiesbaden zijn vandaag de eerste twee springrubrieken van de dag gewonnen door KWPN'ers. In de tweefasen rubriek over 1,40m sprong Fortuna naar de overwinning en in de U25-rubriek was het Bibenbreaker, die voorop ging in de ereronde.

Vorige week was Fortuna ook al goed voor een ruime zege op CSI Eindhoven en gisteren schreef de dochter van Nabab de Reve, net als vandaag, de overwinning op haar naam in een 1,40m-rubriek in Wiesbaden. Met haar vaste ruiter Karel Cox was de merrie vanmorgen oppermachtig en won de rubriek met een tijd van 35,82 seconden op de klok. Dat was heel ruim twee seconden sneller dan de concurrentie.

Top drie

De rest van de top drie in deze rubriek werd compleet gemaakt door Duitse ruiters. Lennert Hauschild kwam met La Belle (v. Lord Pezi) in 38,15 seconden aan de finish en werd tweede. Hij werd gevolgd door Markus Beerbaum met Carlson (v. Casall ASK), die in 39,81 seconden finishte.

U25

In de U25-rubriek sprong de Heartbreaker-zoon Bibenbreaker onder Nicola Pohl overtuigend naar de zege. De hengst, die eerder op het hoogste niveau werd gereden door Cecilie Hatteland, was met Pohl een van de twee combinaties, die terug mocht komen voor de barrage en bleef vervolgens als enige nog een keer foutloos. Het duo nam het in de barrage op tegen Jan Andre Schulze Niehues met Benedikt, maar die kreeg acht strafpunten met de Balou du Rouet-ruin en werd zo tweede.

 

Klik hier voor de uitslagen in de rubriek over 1,40m
Klik hier voor de uitslagen in de U25

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.