Ga naar hoofdinhoud

Kyra Kyrklunds Max ingeslapen

Kyra Kyrklund en Max Foto: De Paardenkrant
Max (v. Master), het laatste toppaard van Kyra Kyrklund, is vandaag ingeslapen op 22-jarige leeftijd, dat meldt Eurodressage.com. Deze week werd ontdekt dat de ruin leed aan botkanker. 

Kyra Kyrklund reed met Max haar laatste grote internationale kampioenschappen. Hij maakte zijn debuut op internationaal Grand Prix-niveau in 2005 en maakte direct in dat jaar deel uit van het Finse team op de Europese Kampioenschappen in Hagen.

Successen op grote kampioenschappen

Daarna volgde deelname aan de Wereldruiterspelen in Aken (7e individueel), successen in de Wereldbekerfinales in Las Vegas (2007, 4e) en Den Bosch (2008, 3e).

In 2008 werd de ruin met Kyrklund geselecteerd voor de Olympische Spelen in Hong Kong, daar werd de combinatie individueel zesde en een jaar later was er een zevende plaats op de Europese Kampioenschappen in Windsor.

Pensioen

De Europese Kampioenschappen in Windsor vormden het afscheidtoneel van de internationale wedstrijdsport voor Max. De toen veertienjarige ruin kreeg een vervroegd pensioen. “Max was één van mijn meest constante en eerlijke paarden. Ik was verdrietig toen ik voor de laatste keer met hem reed in Windsor, maar ik doe er goed aan”, zei Kyrklund destijds.

Kyrklund bleef hem thuis nog wel rijden en liet deelde onder andere in 2015 nog beelden van de Master-zoon:

Max op de Olympische Spelen 2008:

Max op de Europese Kampioenschappen in 2009, zijn afscheidswedstrijd:

Bron: Eurodressage.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.