Ga naar hoofdinhoud

Laatste keer Badminton voor Oliver Townends Armada

Foto Lonneke Ruesink
Het zeventienjarige topeventingpaard Armada van de Britse ruiter Oliver Townend heeft afgelopen weekend voor de laatste keer een foutloze cross gelopen in Badminton. De zoon van Fines, bijgenaamd Moses, eindigde op de 25-ste plaats nadat hij twintig strafpunten kreeg in het afsluitende springparcours. Volgens Townend kostte het de ruin deze keer meer moeite en is daarom besloten te stoppen met de viersterren wedstrijden.

“Ik hoop dat iedereen hem zal herinneren van de vijf foutloze cross country’s die hij hier gelopen heeft, waarvan vier binnen de toegestane tijd”, aldus Townend.
Armada, die bekend stond als een uitdaging om te rijden, werd opgeleid door Andrew Nicholson. Hij werd gefokt in Spanje en is een volle broer van de zestienjarige Nereo van Nicholson.

In 2012 nam Townend Armada over van Nicholson. De toen dertienjarige ruin had op dat moment al zeven viersterrenwedstrijden gelopen met Nicholson.

Met Townend werd Armada tweede in Badminton in 2014 en vierde in Burghley in 2013. Op de Gatcombe’s British Open Championships in 2013 finishte het duo zelfs tien seconden binnen de tijd.
Springen was een minder punt van de vos, hoewel Townend er alles aan heeft gedaan om dat te verbeteren. “Maar zelfs als hij vier balken liet vallen kwam hij vaak nog met aardig wat prijzengeld naar huis”, aldus Townend

Ook al zal Armada niet meer op het hoogste niveau  worden uitgebracht, hij zal nog wel in de eventingsport actief blijven: “Hij wordt echt geen dressuur- of springpaard.”

Bron: Horse and Hound

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.