Ga naar hoofdinhoud

Lamaze troeft Ahlmann af in Top Ten

Uiteindelijk moest de nummer 1 van de wereld dan toch zwichten. Eric Lamaze beroofde zojuist als laatster starter in de tweede manche van de Rolex Top Ten Christian Ahlmann van de overwinning. Een paar tienden van een seconde betekenden een verschil van 30.000 Zwitserse francs.

In de eerste manche was Christian Ahlmann met de oude gediende Taloubet Z maar net binnen de tijd gebleven. Dus moest de Duitser in de tweede manche op tijd van de vijf nullers uit de eerste manche als eerste van start. De 16-jarige Galoubet-zoon draaide op een dubbeltje, maar Ahlmann reed de lijn naar de afsluitende Rolex-oxer braafjes.

“Geen dolle ronde” , vond Ahlmann van zichzelf, “afwachten of dit snel genoeg is.”

Onspectaculair

Aanvankelijk leek het onspectaculaire, maar zeer strakke rondje van Taloubet goed voor de 130.000 Francs. Maar met een race naar de laatste, waarbij Eric Lamaze zijn bronzen Rio-merrie Fine Lady zo hard de sporen gaf, dat er een ijzer door de Palexpo vloog, schaafde de Canadees toch nog een fractie van Ahlmanns tijd af.

Exploderen

Met drie gave nulrondes op een exploderende Corbinian pakte de lieveling van het publiek, Steve Guerdat, de derde plaats.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.