Ga naar hoofdinhoud

Lambertus Huckriede nationaal kampioen tweespannen met Zilver en Business

Mekkes met PrimeVal Wizzkid’s Gonda en Varanno. Foto Wendy Scholten
Op Concours Hippique Norg stond, naast het regionaal kampioenschap tweespannen, ook het nationaal kampioenschap tweespannen tuigpaarden op het programma. Van de zes deelnemende spannen, mocht Lambertus Huckriede als kampioen opstellen met het Engelse span Zilver (v. Ranno) en Business (v. Vlasco).

Met heel veel lichtvoetigheid en heel veel eenheid in front en beweging showde dit zeer chique span zich op voorname, dansende en beheerste wijze. Onlangs haalde deze combinatie ook het tandem kampioenschap binnen. Plaats twee was voor de merries Saturday (v. Private Dancer) en Dendrini (v. Manno) met Henk Hammers. Derk Jan Mekkes behaalde brons met PrimeVal Wizkid’s Gonda (v. Patijn) en Varanno (v. Manno).

In de competitie kregen drie paarden een herkansing. Het leverde een verschuiving op wat betreft plaats twee en drie maar de onbetwiste winnaar bleef de KWPN hengst Fantijn (v. Patijn) in handen van Robbie van Dijk. Henk Hammers klom een plaatsje met Fureda (v. Unieko). Danno (v. Manno) zakte van plaats twee naar drie.

Met veertien paarden in de grote limietklasse werd het een rubriek met veel kwaliteit. Hier ging de overwinning naar Robbie van Dijk met de KWPN-hengst Cizandro (v. Waldemar). Harry van Middelaar werd tweede met Aron HBC (v. Ganges) voor Berino (v. Stuurboord).

Brandy (v. Uromast) wist in handen van Harry van Middelaar in de ereklasse de koppositie te veroveren. De arbiter plaatste vervolgens Napoleon (v. Blokland Sales) voor de KWPN hengst Stuurboord Landzicht (v.  Jonker). Lambertus Huckriede kwam deze keer niet in de baan met Business. Wel kwam Huckriede in de baan met zijn voormalig meervoudig kampioen Just in Time (v. Cambridge Cole) in de rubriek Goud voor Oud, een ontroerend moment. De 23 jarige Just in Time zag er prima uit en showde zich op gedragen wijze met zuiver vierkante bewegingen.

Business won met Anneke Huckriede wel de damesrubriek, maar zeer zware concurrentie kwam er van Hanneke van Wessel met Briljant (v. Larix).

Vijf spannen waren er in de limietklasse en daar kwam de jury in één keer uit. Het span PrimeVal Bentley VDL (v. Larix) en Endré (v. Morocco Field Marshall) met aan de leidsels Uilke Haarsma won.

Bron: Horses/ KWPN

Eén reactie op “Lambertus Huckriede nationaal kampioen tweespannen met Zilver en Business

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.