Ga naar hoofdinhoud

Laura Klaphake zonder fouten naar Kampioenstitel

Update - Video
In Balve werd Laura Klaphake zojuist met Silverstone G gehuldigd als kersverse Duitse Kampioene springen bij de dames. Het duo bleef als enige helemaal zonder springfouten in alle manches van het Kampioenschap en was hiermee onbetwist de winnares. Angelique Rüsen won zilver en Vanessa Borgmann eindigde op de bronzen positie.

Het kampioenschap begon voor de Duitse dames met de eerste manche op vrijdag. Klaphake eindigde in deze proef op de derde plaats met de Diamant de Semilly-zoon met een foutloze rit in 72 69 seconden. Kathrin Müller schreef in deze proef de overwinning op haar naam met Cornetta 24 (v. Cornet Obolensky) en Stephi de Boer werd tweede met Facebook (v. For Edition).

Tweede manche

Vandaag bestond de tweede manche van het kampioenschap uit een tweefasenproef. Klaphake was dus de enige, die in totaal drie keer foutloos bleef met Silverstone en won daarmee goud. Klaphake was echter niet de winnaar in de proef van vandaag, dat was Amke Stroman met Forchello. Stroman was supersnel vandaag met de For Pleasure-zoon en was vier seconden sneller aan de finish dan Klaphake. Stroman had in de eerste proef 8,25 strafpunten opgelopen en dat leverde in het eindklassement de tiende plaats op.

Zilver en brons

Rüsen kwam met Carlson 86 (v. Colorit) met vier strafpunten uit de eerste manche en Borgmann kreeg vier strafpunten in de proef van vandaag met Caspar (v. Cornet Obolensky). De reglementen bepaalden dat Rüsen met dit resultaat zilver kreeg en Borgmann uitkwam op brons.

Bekijk de winnende rit van Klaphage in de video hieronder:

Klik hier voor alle uitslagen

BronPaardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.