Ga naar hoofdinhoud

Laura Kraut en Whitney winnen Welcome Stakes Lexington

De openingswedstrijd op het CSI4* in Lexington werd een spannend duel tussen twee Amerikaanse en een Britse combinatie. Laura Kraut kwam als beste uit de bus met de KWPN-merrie Whitney (v. Indoctro). Met een halve seconde versloeg Kraut haar landgenoot Devin Ryan met, eveneens een KWPN'er, Cooper (v. Unaniem). De Britse  Amanda Derbyshire volgde op weer een halve seconde met de Holsteiner Lady Maria BH (v. Cartani).

Elf van de 46 combinaties gingen foutloos over het pittige 1,50m-parcours direct op tijd. Halverwege de proef sprong Devin Ryan met de Unaniem-zoon Cooper een snelle foutloze ronde in 61,52 seconden. Dat was bijna drie seconden sneller dan Andrew Ramsay die al vroeg 64,21 seconden op de klokken had gezet met de tienjarige merrie Cocq A Doodle (v. Tolan R). Ramsay werd hiermee uiteindelijk vierde.

Vlak na Devin Ryan deed Amanda Derbyshire een goede poging om de tijd van Ryan te verbeteren. De Britse strandde op een halve seconde met de Cartani-dochter Lady Maria BH.

Whitney snel paard

Maar niemand kon op tegen de ijzersterk gereden ronde van Laura Kraut. De Amerikaanse snelde met Whitney, het fokproduct van A.J. van Kuyk uit Harmelen, in 61,02 seconden over de finish en kaapte de zege in de Welcome Stakes weg voor de neus van Devin Ryan. Kraut heeft de Indoctro-merrie nu half jaar onder het zadel, ze nam in mei de teugels over van de Argentijn Ramiro Quintana. Op snelheid is de merrie moeilijk te kloppen.

Klik hier voor de uitslag.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.