Ga naar hoofdinhoud

Lázár trekt zich terug uit Wereldbekerstrijd

De Hongaarse vierspanrijder Zoltán Lázár trekt zich terug uit de strijd om de FEI Wereldbeker. De meervoudig Hongaars-en Wereldkampioen is één van de tien menners die zich heeft gekwalificeerd voor het Wereldbekerseizoen 2014/2015.

Lázár wil zich concentreren op de organisatie van de Wereldbekerwedstrijd voor vierspannen en springruiters in Boedapest eind november en op het WK tweespannen, dat volgend jaar in Hongarije wordt verreden.

Er staat nog één Wereldbeker kwalificatiewedstrijd op de kalender in het Franse Pau. Door het tegenvallend aantal inschrijvingen is het echter niet duidelijk of deze wedstrijd nog meetelt.
Er moeten minimaal rijders uit drie verschillende landen aan de start komen om de wedstrijd te laten meetellen als Wereldbekerkwalificatie.

Door het uitvallen van Lázár schuift Mark Weusthof op naar de achtste plaats. Maar Weusthof mag niet starten aangezien Theo Timmerman, IJsbrand Chardon en Koos de Ronde boven hem staan en er maximaal drie rijders per land mogen deelnemen. De Belg Glenn Geerts en Zwitser Werner Ulrich schuiven nu door naar de 9e en 10e plaats in de tussenstand.

Klik hier voor de FEI  kwalificatie-standen

Bron: Horses / Hoefnet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.